Samsun Baro Başkanlığı’na Av. Pınar Gürsel Yıldıran atandı

Samsun Baro Başkanlığı’na Av. Pınar Gürsel Yıldıran atandı
07.07.2020
A+
A-

Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz’ün meclisin ‘Çoklu Baro’ çalışmasına tepki göstererek istifa etmesinin ardından kongreye kadar geçici olarak Samsun Baro Başkanlığı’na Av. Pınar Gürsel Yıldıran atandı.

Samsun Barosu Başkanlığı’ndan istifa eden Kerami Gürbüz’ün üçüncü dönemi olduğu bilinirken, AK Parti’den bir dönem İlkadım ve Büyükşehir Belediyeleri meclis üyeliği yaptığı ve eşinin de AK Parti Kadın Kolları Başkanı olarak daha önce görev yaptığı biliniyor. Gürbüz’ün AK Parti’de yine siyaset yapmayı amaçladığı öne sürülüyor. AK Parti’nin yasalaştırmak istediği “Çoklu Baro” sisteminin barolar ile iktidarı karşı karşıya getirdiği bilinirken, Gürbüz’ün tekrar siyaset yapmayı hedeflediği iddia edilirken, AK Parti ile karşı karşıya gelmemek için görevinden istifa ettiği belirtiliyor.

Gürbüz’ün istifası üzerine Samsun Barosu’nun Ekim ayında yapılacak olan kongresine kadar geçici olarak Samsun Barosu Başkan Yardımcısı görevini yürüten Av. Pınar Gürsel Yıldıran, baro yönetimi tarafından başkan olarak atandı. Bu arada, Ekim ayında yapılacak olan kongre için bir bayan adayın çalışma içerisinde olduğu vurgulanırken, bu adayın “Atatürk’ün şehir Samsun’da Samsun Barosu’na bir kadın aday yakışır” sloganı ile kongreye girmeyi hedeflediği konuşuluyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.