Samsun Altınkaya Baraj gölünde feribotun fiyatları 2 katına çıkartıldı

Samsun Altınkaya Baraj gölünde feribotun fiyatları 2 katına çıkartıldı
15.03.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesinin Bafra, Alaçam, Vezirköprü ve Durağan ilçelerinde yaklaşık 40 köyün faydalandığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından bölgenin gariban köylülerinin mağduriyetleri giderilsin diye hibe ettiği “Altınkaya 55” isimli feribotu ihaleye vererek köylülerin mağduriyetlerinin daha da artmasına neden olduğu ortaya çıktı.

Samsun Altınkaya Baraj gölünde 4 ilçeye bağlı yaklaşık 40 köyün karşıya geçmek için kullandıkları feribotun fiyatları 2 katına çıkartıldığı belirtildi. Bölgenin gariban köylüleri uygulamaya tepki gösterirken bölge muhtarları Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Mustafa Demir’e sözünde durması için çağrıda bulundu. Altınkaya Baraj Gölü’nde karşıdan karşıya geçmekte zorluk yaşayan köylüler bölgede ziyaret için bulunan Ulaştırma Bakanından feribot istemiş ve Ulaştırma Bakanı Feribot göndereceğine söz vermişti. Sözünde duran bakanlık Altınkaya Barajında köylülerin kullanması için “Altınkaya 55” isimli feribotu Samsun Büyükşehir Belediyesi nezdinde köylülere hibe etmişti.

Bölge muhtarlarının yaptığı açıklamaya göre Samsun’a getirilen ve Altınkaya baraj gölünde suya indirilen feribot seferlerine başlarken daha önce uydurma feribotlarla karşıdan karşıya geçmek zorunda kalan köylüler sevinçlerini dile getirmiş ve bölge köylerinin muhtarları Başkan Demir’den geçişlerin ücretsiz olmasını talep etmiş ancak, Başkan Demir, muhtarlara ücretsiz olamayacağını küçük bir bedelle ücretlendireceğini söylemiş.

Daha önce gidiş dönüş araba ücreti 30 lira ödeyen köylüler indirim beklerken ücretlerin 2 katına çıkarıldığını öğrenerek adeta şok yaşadıklarını belirten köylüler Büyükşehir Belediyesinin Ulaştırma Bakanlığının hibe ettiği “Altınkaya 55” feribotunu Aralık 2020 ihale ettiğini ve yeni işletmecinin ise geçiş ücretlerini 2 katına çıkardığını belirtti. İşletmecinin bununla da yetinmeyip daha önce minibüslerde bulunan yolculardan ücret alınmazken kişi başı ücret almaya başladığını söyledi.

Konuyu Başkan Demir ile görüşen bölge muhtarları yaşadıkları mağduriyetin daha da arttığını söyleyerek Başkan Demir’den yardımcı olmalarını istedi. Başkan Demir’e “Ekonomik olarak zorluklarla mücadele eden bölge halkının mağduriyetinin giderilmesi için bakanımızdan feribot istedik. Sağ olsun bakanımız bize feribot hibe etti. Biz mağduriyetimiz giderilecek diye beklerken geçiş ücretleri 2 katına çıkarıldı. Bize yardımcı olmanızı bekliyoruz” diyen muhtarlar Başkan Demir’den yüzde 10 indirim sözü alabildiklerini dile getirdi. Köylüler şimdi mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkililerden yardımcı olmalarını bekliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.