Samsun ADD’den Hasan Uzunlar’a ön sırada oturma tepkisi

Samsun ADD’den Hasan Uzunlar’a ön sırada oturma tepkisi
27.11.2019
A+
A-

Sosyal Medya hesabından Atatürk’e hakaret eden ve AK Parti tarafından Büyükşehir Belediye Meclis Grup başkanlığından alınan Hasan Uzunlar’ın Meclis’te en ön sırada oturmasına ADD’den sert tepki geldi.

Konu ile ilgili olarak bir basın açıklamsı yapan ADD samsun Şube Başkanı Dr. Işık Özkefeli, Türkiye Cumhuriyetinin Kurucusu, Türk Ulusal Kurtuluş savaşının Lideri, Devrimlerin mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sosyal medya hesabından yaptığı hakaretler ile Samsun ve Türkiye gündemine gelen; Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi, aynı zamanda eski AKP grup başkan vekili Hasan Uzunların 26 Kasım 2019 da yapılan Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında en ön sırada oturduğunu üzülerek gördük. Bunu şiddetle kınıyoruz.

Hakkında 14 Kasım 2019 günü Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına 5816 Sayılı yasa gereği Ulu Önder Atatürk’e hakaretten suç duyurusunda bulunduğumuz malum şahsın hala o sıralarda oturuyor olması, AKP İl Yönetimi tarafından yapılan açıklamaların asılsız ve insanların tepkisini azaltmak adına olduğunu düşünmemize neden oldu. 14 Kasım 2019 günü AKP Genel Merkezi talimatı ile görevinden alındığını ve hakkında disiplin kurulu soruşturması başlatıldığını AKP İl Başkanlığının kamuoyuna yaptığı açıklama ile öğrenmiştik.

AKP Samsun İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaların samimiyetine inanarak bekledik ama şimdi bakıyoruz şahıs yine görevine en ön saflarda devam ediyor.

Samsun Şehrinde, Mustafa Kemal Atatürk’ün şehrinde, O’nun hemşerileri tarafından seçilerek göreve getirilen malum şahsın Atamızdan özür dilemediğini biliyoruz, bekliyoruz ve bu görevi hukuka bırakıyoruz. Ama AKP Genel Merkezi ve İl Yönetimini göreve davet ediyoruz. Söylemlerinin arkasında durmalarını, sözü edilen şahsın derhal görevinden alınmasını bekliyoruz ve istiyoruz.

Atatürk’ün mirası makamlarda Cumhuriyetin faziletleri sayesinde oturanların fütursuzca sarf ettikleri hadsiz, kendini bilmez, ahlaksızca değerlendirmeler İlk Adım Şehri Samsun’a ve Onun Belediye meclisine asla yakışmamıştır. Türkiye de özü belli olmayan Meczuplar vardır. Ama Samsun Büyükşehir Belediye Meclisinde olması yanlıştır.

AKP Genel Merkezini, İl Başkanlığını ve Cumhuriyet Savcılarını tekrar göreve davet ediyoruz.
ADD Samsun Şubesi olarak Olayın ve Davanın takipçisi olduğumuzu tüm kamuoyuna duyuruyoruz.
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet Sahipsiz değildir!

Bizler, Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği bizler tekrar haykırıyoruz; Türkiye Cumhuriyetini asla yıkamayacaksınız! Mustafa Kemal Atatürk’ün Anadolu’da inşa ettiği bu Cumhuriyet ilelebet payidar kalacaktır.”denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.