SAMGAZ Tasarrufun ipuçlarını verdi

SAMGAZ Tasarrufun ipuçlarını verdi

SAMGAZ, kış aylarının gelmesiyle birlikte doğal gaz tüketimlerinin arttığına dikkat çekerek her sene olduğu gibi bu sene de konforlu bir yakıt olan doğal gazı, tasarruflu kullanabilmenin yöntemlerini sıraladı.

SAMGAZ Genel Müdürü Sn.Yılmaz KOLSAN “SAMGAZ, Konfor ve Tasarruf Merkezi sloganı ile kurulmuş bir şirkettir. Amacımız güvenli bir şekilde doğal gazın dağıtım ve işletme faaliyetlerini gerçekleştirmektir. Kış aylarına girdiğimiz bu günlerde verimli doğal gaz kullanımı ile birlikte tasarrufta kendiliğinden olacaktır. Verimli kullanım ile ilgili olarak en basit önlemlerin başında ısı yalıtımlarının geldiğini hatırlatmak istiyoruz” dedi.

Kolsan kış boyu vatandaşların yapmaları gereken hususlar ilgili olarak çeşitli bilgiler paylaştı.

Doğal gaz diğer yakıtlara göre daha ucuz, çevre dostu ve konforludur. Bu konfor alınacak basit önlemler ile daha da ekonomik hale getirilebilir. Evimizde alacağımız kolay ve basit önlemlerle tasarruf sağlayarak doğal gaz faturamızı düşürebiliriz.

Yakıcı cihazların üretici tavsiyesi kapsamında düzenli bakımlarının yapılması, duvar, çatı, pencere ve kapı izolasyonlarının yapılması, radyatörlerin önünün kapatılmaması, radyatörlerin üzerinin perde ile örtülmemesi, radyatörlerde termostatik vana kullanılması, kombi ile uyumlu oda termostatı kullanılması, kombinin kısa süreler için kapatılıp açılmaması gibi önlemler ile tasarruf sağlanabilir.

Ayrıca, doğru kapasiteli cihaz seçimi ile doğru kalorifer tesisatının uzman ekipler tarafından yapılması da tasarruf için önemli bir etkidir.

Evden 1 gün boyunca uzak kalınacak ise kombinin kapatılması aksi taktirde kombinin belirlenen ısıya gelene kadar sürekli enerji harcaması dolayısıyla sık sık açma kapama yapılmaması düşük faturalar için önemlidir.

Evin belli bir noktasında ısı ayarlı termostat bulunması; ev istenilen sıcaklığa gelene kadar peteklerin ısı yaymasını, belirlenen ısıya gelince ise otomatik olarak peteklerin kapanmasını sağlayacaktır. Termostat derecesinin 19-20 derecede tutulması tasarruf için önemlidir.
SAMGAZ, konfor ve tasarruf için çeşitli önerilerde bulunarak abonelerin bu basit uygulamalar ile bu kışı konforlu, tasarruflu ve sıcacık geçirebileceklerinin altını çiziyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber