Salıpazarı turizme damga vuracak

Salıpazarı turizme damga vuracak
26.10.2020
A+
A-

Salıpazarı Belediye Başkanı Halil Akgül “Son yıllarda ilçede yapılan çalışmalar sayesinde turizme damga vuracağız” dedi.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı ile Salıpazarı turizmi hakkında görüşmelerde bulunduklarını kaydeden Belediye Başkanı Akgül, Çağlayan bölgesinde yer alan şelaleler etrafında bir yürüyüş güzergahı yapılmasının planlandığını belirterek “İlçemizde Karacaören ve Çağlayan Şelaleleri Samsun Turizm master planına alınmıştır” dedi.

Salıpazarı’nı turizm şehri yapmak için çalışacaklarını da sözlerine ekleyen Başkan Akgül, “Sit alanı ilan edilen Kaya Mezarlarının çevre düzenlemesi yapılarak ve turizm altyapısı hazırlanarak bir cazibe merkezi haline getirilmesi için çalışmalarımız sürüyor. Diğer yandan 80 metre yüksekliden dökülen Karacaören Şelalesi ile Çağlayan Şelalelerini de iç ve dış turizme kazandırmak için Kültür ve Turizm Bakanlığı ile ortak proje yürütülmektedir.

Yöre halkınca da ilgiyle izlenen çalışmaların turizme büyük katkı sağlayacağını ifade eden Akgül, “Tunç çağından beri iskan gören Salıpazarı Heybelik höyüğü, Garpu Kale, Kaya mezarları ve runik yazı alanı ve şelaleler muhteşem güzellikleri, tarihi ahşap camileri ile bölgenin turizm incisi olma yolunda ilerlemektedir. Herkesi bu şirin ve doğal yaşamın başkenti Salıpazarı İlçemize bekliyoruz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.