Salıpazarı Barajı Durduruldu İddiası!

Salıpazarı Barajı Durduruldu İddiası!
16.10.2020
A+
A-

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, “66 milyon 893 bin TL’lik Salıpazarı baraj inşaatı için DSİ 700 bin, Büyükşehir’de 500 bin lira ödenek göndermiş. İnşaat ne yazık ki ödenek yetersizliği nedeniyle durdu “dedi.

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, 2017 yılında temeli atılan Salıpazarı İçme ve Sulama Baraj inşaatının neden durdurulduğunu sordu. Her yıl Terme, Ayvacık, Çarşamba ve Salıpazarı ilçelerini sel vurduğuna dikkati çeken Başkan Şahin “Kaderine hep yetmezlik, yoksunluk ve şansızlık düşen Salıpazarı ilçemiz 30 yılı aşkın süredir istenilen, arzu edilen baraj meselesinde yine iktidar sahipleri tarafından men cezası almıştır “dedi.

BÖLGE HALKI TEDİRGİN 

İlçe Başkanı Şahin, “Bizler bu sefer gönülden takdir edebileceğimiz niyetlerini içimizde cümlelere dökmek üzereyken; baraj inşaatına DSİ’nin 700 bin lira, Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin de 500 bin lira civarında sağladığı kaynağın ardından, ödeneksizlik nedeniyle durdurulduğunu öğrendik. 2017’de temeli atılan, sel sorununun önüne geçmesinin yanı sıra Çarşamba, Terme, Salıpazarı ve Ayvacık ilçelerinde 143 yerleşim yerinin içme suyu ihtiyacını karşılayacak önemde olan barajın yapımı için 66 milyon 893 bin 550 TL’lik sözleşme bedelinden bu zamana kadar 1 milyon lira gibi sembolik bir ödeneğin DSİ tarafından yüklenici firmaya gönderildiği konuşulmaktadır. Talvegden yüksekliği 61.25 metre, talveg kotu  83.75 metre olacak barajın toplam gövde hacminin 350 bin metreküp olması planlanırken, projede bir arpa boyu kadar yol alınamaması her yıl sel felaketine maruz kalan bölge insanı olarak bizleri tedirgin etmektedir “dedi.

AÇIKLAMA BEKLİYORUZ 

Baraj maliyetinin Samsun Büyükşehir Belediyesi’ne devredildiğinin söylendiğini gündeme taşıyan İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, “Salıpazarı’nın yerel  yöneticilerinden, ülkeyi yöneten hükümetin ilçe yöneticilerine sesleniyorum; Artık halledin ve Salıpazarı’nın ekonomisini, hemşehrilerimizin can güvenliğini içinde bulunduğu tehditler karşısında güvence altına alın. Salıpazarı’nın payına düşen her dönem olduğu gibi yoksunluk, yetmezlik ve şanssızlık olmasın! Salıpazarı hemşehrilerimize söz verilen baraj inşaatını artık başlatın ve İYİ Parti İlçe Teşkilatı olarak bu konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.Salıpazarı ilçemiz sel felaket nedeniyle afet bölgesi ilan edilmesine rağmen yaklaşık 4 aydır baraja bir çivi çakılmamaktadır. Baraj inşaatında kullanılacak ağır iş makinelerinin  nereye gönderildiği, baraj inşaatının neden durdurulduğuna dair yetkililer bir açıklama bekliyoruz “açıklamasında bulundu.

ş makineleri nerede?

İYİ Parti Salıpazarı İlçe Başkanı Şakir Şahin, baraj bölgesinde incelemelerde bulundu. Şahin, baraj inşaatındaki iş makinelerinin bölgeden neden gönderildiğini sorarak, 67 milyon liralık maliyete sahip projeye bu zamana kadar 1 milyon liralık ödenek gönderilmesine tepki gösterdi.

 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber