Şahin: Samsun’u geleceğe birlikte taşıyacağız

Şahin: Samsun’u geleceğe birlikte taşıyacağız
29.09.2018
A+
A-

Samsun Genç İşadamları Derneği’nin (SAMGİAD) 3. sezon ilk iş toplantısına katılan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, kentin ticari anlamda geleceğinin sanayi, tarım ve turizmde olduğunu söyledi. Bunlarla proje çalışmaları ve hazırlıkların tüm hızıyla sürdüğünün ifade eden Başkan Şahin, Samsun’u geleceğe hep birlikte taşıyacaklarını kaydetti.

SAMGİAD’ın aylık  iş toplantılarının yeni sezon ilk buluşmasının bu seferki onur konuğu Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin oldu. Toplantıda ticaretleriyle kent ekonomisine önemli katkılarda bulunan genç iş adamlarına hitap eden Başkan Zihni Şahin, Samsun ekonomisini geliştirecek çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

Samsun’un geleceği için yapılacak tüm çalışmaları sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte gerçekleştirmek istediğini dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Şahin, “Ailelerinizi ihmal edip, büyük fedakârlıklar yaparak ülkenizin ve memleketinizin katma değerini artırmak için mücadele ediyorsunuz. Her biriniz de iftihar ediyorum. Şehrimizi geleceğe sizlerle taşıyacak, yarınlara sizler kavuşturacaksınız. O nedenle omuzlarınızda büyük sorumluluklar bulunuyor” dedi.

TARIM A.Ş’Yİ KURMAK İSTİYORUZ

Samsun’un ekonomide 3 önemli potansiyele sahip olduğunu hatırlatan Başkan Şahin, ”Bunlardan ilki tarımdır. Akademisyenlerimize görev verdik. Kent tarımının artırılması ve geliştirilmesi için bilimsel çalışma yaptırıyoruz. Bir yandan bunlar sürerken diğer taraftan da çiftçilerimize yönelik desteklerimiz devam edecek. Ayrıca tarım A.Ş’yi kuracağız. Çiftçilerimizin ürettiklerini değerli kılmak istiyoruz. Üretilen ürünleri almaya yönelik bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Tarım konusunda tüm gayretlerimizi uygulamalara yansıtacağız. Samsun tarımda hak ettiği yere mutlaka gelecektir.” diye konuştu.

İLÇE OSB’LERE YATIRIMCI ÇEKECEĞİZ

Sanayide kentin büyük bir potansiyele sahip olduğunun altını çizen Başkan  Zihni Şahin, ”Merkez organize sanayi bölgelerimden kimse ilçelerimizdeki OSB’lere yatırım yapmak istemiyor. Biz de buralara şehir dışından yatırımcı çağıracağız. Merkez OSB’yi de 8-10 bin dönüm büyütmek istiyoruz. Bakanımızla görüştük. Eğer bunu gerçekleştirebilirsek sanayimizin önünü açmış olacağız. İnşallah başka güzel gelişmeler de olacak. Sanayileşme adına önemli hamleler yapacağız. Ürettiklerimizi ihraç etme noktasında daha çok çalışmamız lazım. Samsun, sanayide önemli bir paya sahip olacaktır.” açıklamasında bulundu.

TURİSTİK DEĞERLERİMİZİ TANITMALIYIZ

Kentin önemli diğer potansiyelinin de turizm olduğuna dikkat çeken Başkan Zihni Şahin, ”Turizm, bizim hedefimiz olacak. Turizmde şehrimizin çok avantajları var. Tarihi, kültürel ve doğal güzellikler açısından zenginliğimiz çok fazla. Başarılı tanıtımlarla potansiyellerimizi tanıtırsak, turizmin gelişmesine ciddi katkı vermiş oluruz. Bunlarla ilgili hazırlıklarımızı yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yelken Kulüp’te düzenlenen toplantıya Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Uğur Okulları Genel Müdürü Davut Numanoğlu ile çok sayıda genç iş adamı katıldı. Desteklerinden dolayı Başkan Zihni Şahin’e SAMGİAD Başkanı Savaş Gömeç tarafından plaket verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber