Şahin: Önemli hizmetler vermekteyiz

Şahin: Önemli hizmetler vermekteyiz
02.10.2018
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin Ulaşım ve alt yapı, çevre ve peyzaj kültür ve turizm, hizmet binaları, sosyal tesisler, eğitim ve spor, içme suyu, kanalizasyon, dere ıslahları, arıtma tesisleri ve yağmur suyu olmak üzere 17 ilçemizde 180 proje yürütüyoruz. Bu projelerin tutarı 960.406.487 TL.dir. Ayrıca sosyal belediyecilik adına önemli hizmetler vermekteyiz.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin devam eden projeler hakkında kapsamlı açıklamalar yaparak şu bilgileri verdi:

ATATÜRK BULVARI ÇEVRE DÜZENLEME ÇALIŞMALAR

Bu kapsamda projemizin ilk etabı olan Kılıçdede ile Meydan arası çevre düzenleme çalışmaları tamamlanmış olup; ikinci etap meydan ile liman kavşağı arasındaki çalışmaların ihalesi 13.06.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir.

LİMAN VE LOJİSTİK GERİ DOLGU SAHASI İNŞAAT ALAN

Yaklaşık 130 hektarlık alanda Liman geri sahası oluşturularak bu alanda lojistik, soğuk hava deposu ve antrepo ihtiyaçlarımızı giderecek yeni depolama alanları oluşturulacak ve lojistik destekler sağlanacaktır. Burası aynı zamanda Lojistik Merkez Projesinin bağlantı noktası olup 12 m draft derinliğine sahip olacak limana mendirek yapısı yapılacaktır. Hali hazırda 23 ha alanda döküm işlemleri devam etmektedir.

YOL ÇALIŞMALARI:

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin çalışmalar hakkında detaylı bilgiler vererek, şu açıklamaları yaptı: Göreve geldiğimiz 3 Mayıs 2018 tarihinden itibaren çok yoğun bir çalışma programı düzenledik.  Bu programı İlçelerimizde uygulamaya koyduk.

Bu yoğun çalışmalar sonucunda 4 ay gibi kısa bir sürede:123 km beton yol, 21,6 km BSK yol ve 250,7 km satıh kaplama yol olmak üzere Toplam 395,3 kilometre yol yaptık.  Amacımız daha fazla hizmet etmek, insan hayatına ve konforuna katkı vermek olduğundan 2019 yılı sonu itibari ile hizmet ağımıza katılan tüm grup yollarımızı tamamlayarak mahallelerimizde ulaşım problemini ortadan kaldırmaktır. Bu hedefimize ALLAH’IN izniyle ulaşacağız.

HAFİF RAYLI SİSTEM

İhalesi 02.05.2017 tarihinde yapılmış olan 3. Etap (Kurupelit Son Durak- Üniversite Yaşam Merkezi arası L=5,2 km) Hafif Raylı Sistem projesinin çalışmalar devam etmekte olup, 15 Eylül 2018 tarihi itibari ile test sürüşlerine başlanmıştır. Mevcut Üniversite İstasyonundan başlayarak OMÜ Kampüs Hattında yapılmakta olan Hafif Raylı Sistem Tramvay Hattı, toplam 5177 metre çift hat demiryolu olup, Raylı sistem güzergahı üzerinde;  300 m ve 150 m uzunluğunda 2 adet viyadük yapısı, 340 m uzunluğunda 1 adet Aç-Kapa yapısı (giriş portalı 140 m, tünel bölgesi 70 m ve çıkış portalı 130 m)Toplam 7 adet istasyon olup, Lojmanlar, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Sağlık Meslek Yüksekokulu, Yaşam Merkezi, Eğitim Fakültesi ve Hat sonu Yurtlar duraklarıdır. 3 adet Yeni trafo merkezi, 3 adet karayolu hemzemin geçiş,  6 adet telsiz baz istasyonu yer almaktadır. Tıp fakültesi durağından hastaneye yoğun yolcu geçişini sağlamak amacıyla, 112 m sol, 108 m sağ ve 75 m ana bağlantılı olmak üzere 295 m uzunluğunda çelik üstgeçit ve çelik üstgeçidi tıp fakültesi önüne bağlayan, karayolunun altından geçen 114 m uzunluğunda 1 adet betonarme box bulunmaktadır. Ayrıca burada toplam 3 adet çıkış ve 3 adet iniş olmak üzere yürüyen bantlar mevcuttur. Raylı Sistem ihalesi kapsamında işe başladığımız tarihten bugüne kadar; 140.000  m3 lük kazı, 62.000 m3 lük dolgu,53.000 m3 beton dökümü,4600 Ton İnşaat Demiri, 435 Ton Çelik İmalatı, 194 adet Katener Direği,10354 m hat metre ray döşemesi yapılmış olup 15 eylül tarihi itibari ile deneme/test sürüşlerine başlanmıştır. Projenin maliyeti 120 milyon liradır. Hatta kullanılacak olan trenlerin imalatı ise devam etmektedir.

SAMSUN SANAT MÜZESİ

Samsunumuz kültür ve sanat hayatı bakımından oldukça önemli mesafeler almış. Ülkemizde de önemli bir yere sahiptir. Bu kapsamda Samsun sanat müzemizin kurulmasına karar verilmiştir. Sanat müzemizin projesi ödül almıştır. İnşaatı hızla devam etmektedir. İnşaatın % 58’ni tamamladık. Proje başlatan Milletvekilimiz ve büyükşehir eski belediye başkanımıza ve emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum. ALLAH’IN izniyle Samsun müzemizi hızla tamamlıyoruz. Samsunumuza önemli hizmeti de biz kazandırmış olacağız.

KIZILIRMAK DELTASI KUŞ CENNET PROJESİ

Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti Projemiz kapsamında Toplam 2.271 m2 İnşaat Alanına Sahip Tesisler + Butik Otel, 306 m2 Ahşap İskeleler, 3.256 m2 Otoparklar, 602 m2 Ahşap Yürüyüş Yolları ve 54 m2 Asma Köprü Yapılması ihale edilmişti. Burada Kır lokantası, Ziyaretçi Tanıtım Ünitesi, Yönetim Merkezi Ünitesi, Giriş Kontrol Ünitesi, Doğa Eğitim Merkezi ve Konaklama Merkezi, Cernek Seyir Bölümü, Ahşap Yürüyüş Yolları, Doğanca Ziyaretçi Tanıtım Merkezi Yapım çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca proje kapsamında özellikle kuş gözlemi yapan ulusal ve uluslararası turistlerin deltada konaklamaları, bölgede daha fazla vakit geçirebilmeleri ve özellikle yerel ekonomiye daha fazla katkı sağlamaları açısından bölgede yaşanan konaklama sorununu gidermek için Doğanca mahallesinde bulunan eski belediye binasının 14 odalı butik otel olarak düzenleme çalışmaları da devam etmektedir.

SPOR ALANINDA ÇALIŞMALARIMIZ

Samsunsporumuz ilimizin markasıdır. Başarılı olması için destek vermekteyiz. Katkı yapmaktayız. İNŞAALLAH kalıcı tesisler konusunda da gereğini yapacağız. Fedakar Taraftarlarımıza maç günlerinde tramvaylarımız ile ücretsiz ulaşım desteği verdik. 75 spor kulübümüze malzeme desteği sağladık. Bünyemizde 700 sporcumuza spor yapma imkânı sağlıyoruz. Amacımız gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır. Bu anlamda spora verdiğimiz desteği önemsiyorum.

ATIK SU ARITMA TESİSİ ÇALIŞMALARIMIZ

Göreve geldiğimizde yapımı devam eden toplam 26.156.534 TL tutarında 7 projeyi tamamladık. 5 ilçemizde 69.201.389 TL tutarında 5 projemizin yapımını devam ettiriyoruz. 4 ilçemizde programa aldığımız ve kredisini temin ettiğimiz 152.207.000 TL tutarında ileri teknoloji arıtma tesisi kuruyoruz. Bu 16 proje ile yaklaşık 247.000.000 TL’lik bir hizmet oluşturmuş oluyoruz.

 

İÇME SUYU PROJELERİ

İçme suyu için 36 proje kapsamında Toplam tutarı 115.553.537 TL olan çalışmalar yürütüldü ve yürütüyoruz. Hayata geçiriyoruz.

DERE ISLAHI ÇALIŞMALARI

3 Proje kapsamında 20.827.750 TL. Tutarında bir çalışma yürütmekteyiz.

KANALİZASYON ÇALIŞMALARI

17 proje kapsamında 60.500.000 liralık bir çalışma yürütmekteyiz.

SU ARITMA TESİSİ

3 proje devam etmektedir. Bu projeler 11.332.500 lira tutarındadır.

Toplamda alt yapıda 75 projeyi devam ettiriyoruz.

Ayrıca Samsun ilimizde Büyükşehir yasasının uygulamaya geçtiği 1 Nisan 2024 yılından bu yana bugün ki birim fiyatlarla 1.004.034.987 lira tutarında içme suyu, arıtma tesisi kanalizasyon ve dere ıslahları kapsamında çalışma yapılmıştır. Samsun Milletvekilimiz ve Büyükşehir eski belediye başkanımız Sayın Yusuf Ziya Yılmaz beye teşekkür ediyorum. Bizde Samsunumuza ve 17 ilçemize yukarıda da ifade ettiğim gibi önemli alt yapı ve üst yapı hizmetlerini kazandırmak için çalışıyoruz.

Alaçam meydanı çevre düzenlemeleri, Kirazlık Camii inşaatı, Geyikkoşan tesisleri, cephe düzenlemeleri, Lâdik sosyal tesisler, Terme saski binası gibi birçok projenin çalışmaları da devam etmektedir. “ dedi.

Sendikalarla her zaman uyum içinde çalıştıklarını belirten Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, alın terine her zaman saygı gösterip gereğini yaptıklarını söyledi.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Memur-Sen’e bağlı sendika temsilcileri ile akşam yemeğinde bir araya geldi. Programda, sendikal faaliyetlerle ilgili Başkan Şahin’e bilgiler veren Memur Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu, Samsuna yapılan belediye hizmetlerinden dolayı Memur-Sen camiası adına Başkan Şahin’e teşekkür etti. Başkan Şahin de sendika temsilcileri ile bir araya gelmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek,sendikalarla bugüne kadar hep uyum içinde çalıştıklarını ve çalışanın alın terine her zaman saygı gösterip gereğini yaptıklarını söyledi.

SENDİKAL MÜCADELEDE ÖNCÜSÜNÜZ

Türkiye’de sendikal mücadelede Memur Sen’in çok ciddi katkıları olduğunu ifade eden Şahin, “Özellikle yasal düzenlemelerin hayata geçirilmesinde Memur-Sen’in bire bir katkılarının olduğunu biliyoruz. Şehrimizde sizlerin yürüttüğü sendikal faaliyetlerde gerçekten takdire şayan. Bütün toplumsal meselelerde inisiyatif alan ve tavır belirleyen bunu da hak ve hakikat adına yapan çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum ve çalışmalarınızın devamını diliyorum” dedi.

HAK ARAMA NOKTASINDA EN ÖNEMLİ UNSUR SENDİKALARDIR

Sendikaların hak arama noktasındaki en önemli unsurlar olduğunu da belirten Şahin,”Bizim ülke olarak, millet olarak birlik ve beraberliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız vardır. Son dönemde ülkemiz üzerinde oynanan oyunları hep birlikte gördük. Ülkemizi yıkmaya yönelik olan karanlık oluşumlara karşı birlik ve beraberliğimizi perçinlememiz gerekir. Bunu sağlamak için de sivil toplum kuruluşlarına, sendikalara, derneklere büyük iş düşüyor. Bugün Türkiye’de, her alanda olduğu gibi  sendikalar hak arama noktasında büyük aşama kaydetti” ifadelerini kullandı.

YOĞUN KATILIM

Programa katılan sendika temsilcileri ise şu isimlerden oluştu:Memur-Sen İl Temsilcisi Necdet Güneysu,Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mustafa Karabiber, Ben-Bir-Sen Şube Başkanı Nurettin Sever, Ulaştırma Mwmur-Sen Şube Başkanı Remzi Arat, Birlik Haber-Sen Şube Başkanı Mustafa Toprak, Bayındır Memur-Sen Şube Başkanı İsa Çokak, Eğitim Bir-Sen 2 nolu  Şube Başkanı Yılmaz Taşova, Enerji Bir-Sen Şube Başkanı Selahattin Öztürk, Sağlık-Sen Şube Başkanı İlyas Biçer, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkanı Songül Kıyak, Memur-Sen Kadınlar Komisyonu Başkan Yardımcısı Ayşe Ocak, Genç Memur-Sen Başkanı Ali Sarıalioğlu,Kültür Memur-Sen İl temsilcisi Bayram Uzuner, Toç-Bir-Sen Şube Başkanı Ayhan Akdeniz,Diyanet Sen Şube Başkanı Nevzat Oy.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber