Şahin: AK Parti büyük bir ailedir

Şahin: AK Parti büyük bir ailedir
21.12.2018
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin belediye çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Başkan Zihni Şahin “ İlçelerimizde yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Samimiyet içerisinde her ilçemize ulaşma ve hizmet etme gayreti içinde olduk. İlçelerimizin öncelikleri olan altyapı, içme suyu, arıta tesisi ve yol konusunda ki problemlerine el attık.  Bu konularda projeler hazırladık ve yürüttük. Bununla birlikte ortaya koyduğumuz Kentsel dönüşüm, akıllı kent ve akıllı ulaşım sistemleri, katlı otoparklar, üretim, yatırım ve istihdam seferberliği, Samsun Tarım A.Ş, turizm şehri olmak, 2 milyon metrekare alana sahip Kuzey Park, ilçelerimizde millet bahçeleri ve millet kıraathaneleri yapılması, Samsunsporumuzun tesisleşmesi, alt yapı, içme suyu, arıtma tesisleri ve yol problemlerine öncelik vermemiz konularında ki vizyonumuz ve halkımızla beraber olma anlayışımız hemşerilerimiz tarafından takdirle karşılandı.  Kısacası Bize tevdi ve takdir edilen görevi en iyi şekilde yapma gayreti içerisinde olduk. Bunun gönül rahatlığı ve huzuru içerisindeyiz. Bu görevden onur duydum. Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey’in ortaya koyduğu gönül belediyeciliği anlayışı yolumuz oldu. Hemşerilerime teşekkür ediyorum. ” Dedi.

AK PARTİ BÜYÜK BİR AİLEDİR

3 Mayıs tarihinde Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı onuru Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan Bey tarafından verildiği günden itibaren “ Biz Samsunumuz Büyük bir ailedir”  dedik. Bu yolda yürüdük. Toplumumuzun her kesimiyle ortak aklı esas aldık bir ve beraber olduk. Partimiz, “AK Parti büyük bir ailedir” dedik. Bu anlayış ile her zaman partimizin yetkili organları ile birlik ve beraberlik içerisinde olduk. İl başkanlığımız, Genel Başkan yardımcımız, milletvekillerimiz, ilçe başkanlarımız, ilçe belediye başkanlarımız, kadın ve gençlik kolları başkanlıklarımız, meclis üyelerimiz ve yönetim kurumlarımız ile uyum, koordine içerisinde birlik ve beraberliği esas aldık. Bu bizim anlayışımızdır.” Dedi.

PROBLEMLERİ ÇÖZMEYE ÖNCELİK VERDİK

Başkan Zihni Şahin açıklamalarında şunları söyledi: “Ortak akıl anlayışımız şehrimizde karşılık buldu. Parkomat konusuna bakışımız, bazı yerlerde kaldırmamız ile kaldırmaya devam etme düşüncemizi hayata geçirdik. 2019 yılı ocak ayından geçerli olmak üzere su fiyatlarında indirim yaptık. Tüm vatandaşlarımıza % 15,  engelli vatandaşlarımıza % 50 su indirimi uygulamasını başlatmış olduk. Halk otobüsçülerimize ve dolmuşçularımıza destek olmamız, Gülsan sanayi sitesinde hiçbir esnafımızı mağdur etmeyecek anlayışı ile hareket etmemiz, amatör spor kulüplerimizin yanında olmamız problemleri çözmeye ve hemşerilerimizin haklı isteklerini yerine getirmeye yönelikti.  ” Dedi.

İLÇELERDE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin çalışmalar hakkında ise şu bilgileri verdi:  Alaçam Meydanı çevre düzenlemeleri, Kirazlık Camii inşaatı, Geyikkoşan tesisleri, cephe düzenlemeleri, Lâdik sosyal tesisler, Terme SASKİ binası gibi birçok projenin çalışmaları devam etmektedir. Bafra’da oto gar inşaatı, sedde projesi, baskı beton kaldırım ve yol çalışmaları yapılmaktadır. Hafif raylı sistemde 120 milyonluk bir yatırım gerçekleşti. Kılıçdede ile Meydan arası çevre düzenleme çalışmaları tamamlanmış olup; ikinci etap meydan ile liman kavşağı arasındaki çalışmaların ihalesi 13.06.2018 tarihinde gerçekleştirdik. Sanat müzemizi İnşaatı hızla devam etmektedir. İnşaatın % 65’ni tamamladık. Medikal Cerrahi Aletler Müzesinin yapımı devam ediyor. İlçelerimizde 500 kilometre sıcak asfalt, baskı beton yol ve kaldırım, satıh kaplama asfalt ile beton yol yaptık. Her ilçemize ulaşmaya çalıştık.  ” Dedi.

BAŞKAN ŞAHİN’DEN 4 İLÇEYE 152 MİLYONLUK ALT YAPI YATIRIM

Başkan Zihni Şahin açıklamalarına şöyle devam etti: “Göreve geldiğimizde yapımı devam eden toplam 26.156.534 TL tutarında 7 projeyi tamamladık. 5 ilçemizde 69.201.389 TL tutarında 5 projemizin yapımı ise devam etmektedir.  Kavak ilçemize 11.600.000 TL tutarında, Lâdik ilçemize 10.870.000 TL, Salıpazarı ilçemizde 11.380.000 TL, Çarşamba ilçemizde 118.357.000 TL olmak üzere toplamda 152 milyon tutarında kredileri tahsis edilmiş ileri teknoloji atık su arıtma tesisleri kuracağız.  Vezirköprü ilçemizin içme suyu probleminin kalıcı olarak çözülmesi noktasında planlama içerisinde olduk. “ dedi.

5 İLÇEDE 51.660.436 LİRALIK YATIRIM

Bafra ilçemizde 7.245.000 TL, Terme ilçemizde ise 3.732.565 TL tutarında yatırımlar ile atıksu arıtma tesislerimizin revizyonunu yapıyoruz. 19 Mayıs ilçemizde 4.968.000 TL, Vezirköprü ilçemizde 8.520.227 TL ve Yakakent ilçemizde ise 27.194.644 TL olmak üzere kanalizasyon, Atık su arıtma tesisi ve derin drenaj yapım işleri çalışmalarımız başta olmak üzere 69.201.000 TL tutarında ki atıksu arıtması konusunda yatırımlar devam etmektedir. Kısacası 17 ilçemiz için seferberlik halindeyiz. Gönül belediyeciliğimiz ve hizmet belediyeciliğimizi bir arada yürütüyoruz.

ALT YAPIDA 75 PROJE DEVAM EDİYOR

İçme suyu için 36 proje kapsamında Toplam tutarı 115.553.537 TL,  Dere ıslahları için 3 Proje kapsamında 20.827.750 TL. Kanalizasyon çalışmaları için 17 proje kapsamında 60.500.000 liralık bir çalışma yürütmekteyiz. Su arıtma tesisleri için 3 proje devam etmektedir. Bu projeler 11.332.500 lira tutarındadır. Toplamda alt yapıda 75 projeyi devam ettiriyoruz.” Dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber