Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Havza’da

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Havza’da
31.05.2018
A+
A-

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Samsunun Havza ilçesinde bir dizi ziyaret gerçekleştirdi.
Bakan Demircan ziyaretler kapsımda ilk olarak Ak Parti Seçim Koordinasyon Merkezi ziyaret etti.
Demircan’ı burada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz ve Havza Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir ve partililer karşıladılar.
Ziyarette bir konuma yapan Havza Ak Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir; “2019 ve 2023 hedeflerine ulaşmak için çalışmaktayız.” Dedi.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ise SKM’de yapmış olduğu konuşmada “”Bu zemin üzerinde Türkiye 16 yıldır kalkınma hamlelerini gerçekleştiriyor. Kalkınmanın daha hızlı olması mümkün. Şu ana kadar sistemimizden kaynaklanan hızı arttırma sorunumuz vardı.16 Nisan 2017’de milletimizle birlikte karar verdik, dedik ki ‘parlamenter sistemi değiştirelim, bunun yerine Cumhurbaşkanlığı sistemini getirelim.’ Şimdi artık onu geciktirmenin hiçbir manası yoktur. Bir kere daha karar verildi. Kararı alınmış olan Cumhurbaşkanlığı sistemini 24 Haziran’da yapılacak seçimle gerçekleştireceğiz” diye konuştu.
Türkiye’nin de bulunduğu coğrafyanın zor bir coğrafya olduğunu belirten Demircan, “Bu coğrafyada zayıf devlet zor yaşar. Tarih bunun örnekleriyle doludur. Burada güçlü olmak zorundayız. Güçlü olmamız için bütün şartları da hazırlamamız lazım. Bunlardan biri de sistemimizin hızlı kalkınmaya, güçlü olmaya imkan sunmasıdır. İşte o da 24 Haziran’da yapacağımız seçimle alacağımız karar olacaktır. Sistemimizin yenilenmesiyle bu başarı daha da artacaktır.” Dedi.

Bakan Demircan daha sonra Havza Belediyesini ziyaret etti. Burada Havza Belediye Başkanı Murat İkiz Havza Belediyesinin çalışmaları hakkında Bakan Demircan’a bilgiler vererek; “Havza 16 Nisan’da yüzde 70 olan oy oranını artıracak ve gelişme ve kalkınma yolunda üzerine düşeni yapacaktır.” Dedi.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan daha sonra sırası ile Havza Kaymakamlığı, Havza Muhtarları Derneği, Havza Ticaret ve Sanayi Odası, Havza Devlet Hastanesi ve Havza Ziraat Odasını ziyaret etti.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan ziyaretlerin ardından Çiftlik Mahallesinde iftar programına katıldı.
İftar öncesi mahalle sakinlerine seslenen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan Türk halkının gerçek seçimi 16 Nisan 2017’de yaptığını belirterek; “ 16 Nisan’da milletimize şunu sorduk; dedik ki ‘Bu parlamenter, koalisyon olan, ikide bir darbe olan sistemi değiştirelim, yerine Cumhurbaşkanlığı sistemi getirelim’. Milletimiz ‘Tamam’ dedi. Siz 16 Nisan’da kararını verdiniz. Şimdi o kararın fili uygulama sürecini yapacağız. Ne yapacağız güçlü bir yürütme oluşturacağız.” Dedi.
Bakan Demircan ve beraberindekiler iftar programından sonra Gidirli Mahallesine geçtiler. Burada teravi namazı sonrası vatandaşlar ile sohbet eden Sağlık Bakanı Demircan Türkiye’nin terörle mücadelede binlerce can kaybettiğini belirterek; “Biz hesaplattık. 40 yılın faturası bize 1 buçuk trilyon dolar. Bu paraya bir Türkiye daha inşa ederdik.” Dedi.

Demircan tıbbi görüntüleme cihazlarının Türkiye’de üretilmesi için çalışmalara başlandığını belirterek; “ Biz bunları Türkiye’de üretmek istiyoruz. Bunları hep dışarıdan alıyoruz. Emar dışarıdan, ultrason dışarıdan, tomografi dışarıdan, hepsi dışarıdan. Yazık; bunları yapamaz mıyız? Yapmak için bu işleri yapanları buraya getirelim. Yabancı firmalara ‘Gelin yerli ortak bulun, yerli ortaklar ile kurun o tesisi, belli oranda yerli üretimi sağladığınızda bize size hem alım garantisi veririz. Hem de teşvik ederiz.’dedik. Bunlar yapılacak. Yollar ve diğer işler yeter ki istikrarı yakalasın, güçlü hükümet, gülü parlamento yoluna girsin bunlar çözülmeyecek şeyler değil. Bizim insanımız çalışkan, bizim insanımız ticareti öğrendi. İhracat yapıyoruz, ithalat yapıyoruz. Türkiye dünyaya açıldı. Türkiye bunları başaracak.” Dedi.
Sağlık Bakanı Demircan son olarak Demiryurt Mahallesini ziyaret ederek burada vatandaşlar ile bir araya geldi.
Demircan’a ziyaretlerinde Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Ak Parti Havza İlçe Başkanı Sebahattein Özdemir ve Ak Parti Samsun İl Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Kayan ile Ak Parti İlçe yönetimi eşlik etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber