Rüşvetten ve zimmetten tutuklanan kişiler tahliye olduğu iddia edildi

Rüşvetten ve zimmetten tutuklanan kişiler tahliye olduğu iddia edildi
21.03.2021
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesinin rüşvet iddiası ile tutuklu bulunan Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K. ve İlkadım Belediyesi Personel Müdürlüğünde personel maaş evrakları düzenleyen C.G. 16 ayda 860 bin lirayı zimmetine para geçirdiği iddia edilen şahsında ceza evinden tahliye edilerek evlerinde elektronik kelepçeli ev hapsinde oldukları iddia edildi.

Samsun Büyükşehir Belediyesinde Mali Hizmetler Daire Başkanı rüşvet iddialarına ilişkin Emniyet Müdürlüğü’ndeki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklanan ve mahkeme tarafından cezaevinde hapis cezasına çarptırılan Mali Hizmetler Daire Başkanı K.’ın iş yeri ve evinde yapılan aramalarda yüksek miktarda para, başka şahıslar adına açılmış banka hesap cüzdanları, Gürcistan parası ele geçirilmişti. Samsun’da uzun bir süredir siyasilerin diline de konu olan tutuklama olayı, bazı yaygın basın organlarında da yer almıştı.

Samsun Büyükşehir Belediyesinin rüşvet iddiası ile tutuklu bulunan Mali Hizmetler Daire Başkanı B.K.’nın ceza evinden tahliye edildiği evinde elektronik kelepçe ile ev hapsinde olduğu iddia edildi.

B.K.’NİN WHATSAPP’I ÇEVRİM İÇİ!

Samsun Büyükşehir Belediyesi eski Mali Hizmetler Daire Başkanı B. K.’ şimdide whatsapp durumunun aktif olması çevrimiçi gözükmesi ile tahliye olduğu iddialarını doğruluyor.

bahattin whatsapp

860 BİN LİRAYI ZİMMETİNE GEÇİRDİ SERBEST KALDI İDDİASI
Geçtiğimiz aylarda Samsun İlkadım Belediyesinde bir personel, 16 ay boyunca personel maaşlarından kesinti yaparak kendi hesabına 860 bin TL zimmetine geçirdiği ortaya çıkmıştı.

Samsun’un İlkadım Belediyesi Personel Müdürlüğünde personel maaş evrakları düzenleyen C.G. isimli görevli, belediye personelin maaşlarından her ay kendi hesabına para aktararak ortaya çıkarken İlkadım Belediyesi tarafından da soruşturma başlatarak savcılığa suç duyurusunda bulunulmuştu.

BAŞKAN NECATTİN DEMİRTAŞ BAŞKA BİRİLERİ VARSA ORTAYA ÇIKACAK
İlkadım Belediyesi Başkanı Demirtaş, yaşanan zimmet olayında, “Belediyemizde bordro düzenlemesinde görev alan ve personel müdürlüğümüzde çalışan C.G tarafından Temmuz 2019’dan Kasım 2020’ye kadar düzenli olarak her ay en küçük rakam 4 bin liradan başlamış 9, 16, 30, 180 bine kadar giden bir tabloda normal bağış ödemelerinin dışında kendi hesabına para aktarımı sağlanıyor. Belediyemizin maaş ödemeleri ile ilgili bankaya yazdığı talimat ekindeki işçi memur ücretlerinin toplamı gerçek toplam 1 milyar 200 milyon lira. Lakin rakam sayfa ekinden ve hayalen fazla alınmak sureti ile 1,200 yerine 1,400 alınıyor. Hesapların kontrolünü de bu arkadaş yaptığı için olay fark edilmiyor. Bu çalışanın süreç içerisinde 860 bin lira kendisine para aktarıldığı tespit ediliyor. Şimdi bir taraftan bu paranın ödemesi yapılacak bir taraftan kendisi hakkında suç duyurusunda bulunduk savcılığa verdik. Bir taraftan ilgili yaptığı işin farkında olsa gerek belediyeye 150 bin lira buna karşılık para yatırdı biz bu arada onun üzerine kayıtlı gayrimenkullerine, hesaplarında ki paralarına ve aracına el koydurduk. İncele devam ediyor. Bu işi tek başına mı yaptı başka birileri de varsa inceleme sonunda ortaya çıkacak” demişti.

İlkadım Belediyesi’nde 860 bin lirayı zimmetine geçiren personel C.G geçtiğimiz günlerde cezaevinden çıktığı, elektronik kelepçeli ev hapsinde hapsine çarptırıldı iddia edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.