Rüşvetten tutuklu Bahattin K.’nın rüşvet detayları

Rüşvetten tutuklu Bahattin K.’nın rüşvet detayları
26.09.2021
A+
A-

Samsun’da rüşvet iddiası ile tutuklanan Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Bahattin K. gizli kasasından çıkan serveti kaç yılda yaptı? İşte Bahattin K.’nın o serveti kaç yılda ve nasıl yaptığına dair resmi belgeler..

Samsun’da tutuklu bulunan Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Bahattin K. ile ilgili yayınlanan iddianamenin ardından ‘Bir yılda bu serveti nasıl yaptı?’ soruları soruldu fakat doğru soru ‘Kaç yılda, bu serveti nasıl yaptı? olması gerekiyordu.

Samsun Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede 4 ile 12 yıl arasında hapis cezası istemi ile yargılanacak olan Bahattin K. ile ilgili gizli kasasından çıkan serveti. sanki bir yıl içinde yapmış gibi bir algı oluşturuldu. Ancak durum hiçte öyle değil..

SAVCILIK KASADAN ÇIKANLARI KAYIT ALTINA ALDI
Zira tutuklu Bahattin K.’nın ilk gözaltına alındığı ve tutuklandığı Aralık ayında makam odasında tespit edilen gizli kasadan çıkan tüm serveti savcılık tarafından tutanaklarla kayıt altına alındı.

ÖNCE RÜŞVET SONRA PARA ÇIKIŞI
Samsun Büyükşehir Belediyesinden önce İlkadım ve Terme Belediyelerinde de görev yapan ve görev yaptığı bu belediyelerde de, aynı iddialarla ismi gündeme gelen Bahattin K. aldığı tüm yetkileri kötüye kullanan bir profil olarak karşımıza çıktı. Bahattin K.’nın yalnız olmadığı gündeme gelse de tek başına hareket ettiği ve tek başına yetkilerini kötüye kullanarak akçeli işlere giriştiği ortada. Şayet bu işi, birlikte yaptığı aracılar varsa da, yani alacağını isteyen müteahhitleri önce yokuşa sürüp sonra ‘Şu kadarını ver, hak edişini verelim’ diyerek bağlantı kuranlar; Onlarda yargı safhasında elbette ortaya çıkacaktır.

HAKSIZ MAL EDİNİMİNİ KASADAN DEĞİL DIŞARDAN YAPMIŞ
Zira Bahattin K. sistemi iyi çözmüş! Belediye kasasından değil, dışardan mal edinmiş.. Bunun için tutuklu Daire Başkanı Bahattin K.’nin İlkadım ve Terme Belediyelerinde görev yaptığı dönemlerinde iyi araştırılması gerekiyor. Zira bu iki belediyede de görev yaptığı dönemlerde Bahattin K. için müteahhitlerden önce ödeme (Rüşvet) alıp, sonra firmalara para çıkarttığı yönünde iddialar var.

HAKSIZ MAL EDİNME ALIŞKANLIĞI
Samsun Büyükşehir Belediyesinde Mali Hizmetler Dairesi Başkanı olarak göreve başlatılmış olması tartışılabilir. Bu göreve kim ve kimlerin isteği doğrultusunda getirildiği irdelenebilir! Fakat Bahattin K.’nın kendisine verilen yetkileri tam anlamıyla tek başına suiistimal edip, yıllarca müteahhitleri söğüşleyerek haksız mal edinme alışkanlığının olduğu, genel anlamda ortaya çıkan iddianame ve tutanaklara yazılan ifadelerden de anlaşılıyor.

AKÇELİ İŞLERE YILLAR ÖNCE BAŞLAMIŞ
Samsun Büyükşehir Belediyesinde bulunan makam odasında tespit edilen gizli kasasından çıkan banka hesap cüzdanları ve altınların 2002-2009-2010- 2012-2013-2016-2017-2015-2018-2019-2020 yıllarına ait olduğu savcılık tutanaklarında da yazıyor. Yani Bahattin K. kasasından çıkan serveti bir yılda değil, yıllar öncesinden edinmeye çoktan başlamış. Burada asıl merak edilmesi gereken konulardan bir tanesi de; Onca ihbara onca şikayete rağmen İlkadım ve Terme Belediyelerinde Bahattin K. hakkında hiç bir işlem yapılmamış olması!

YAKALANMASAYDI HERKES SUSACAKTI
Son görev yerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından savcılığa verilen şikayet dilekçesi üzerine yakayı ele veren Bahattin K. tutuklandıktan sonra İlkadım ve Terme Belediyeleri gündeme geldi. Yani yakalanmamış olsaydı, İlkadım ve Terme Belediyelerindeki maceraları da gündeme gelmeyecekti, kimse konuşmayacaktı!

Her ne ise Bahattin K.’nın son görev yerinde tespit edilen gizli çelik kasasından 135 bin Euro yani bugünkü kur ile 1 milyon 405 bin 575,18 TL ile 71 bin 85 TL Türk parası, altınlar ve çok sayıda banka hesap cüzdanları çıktı! İşte o kasadan çıkan servetin tutanaklara geçen belgeleri..

1 32

5 10

 

4 12

3 18

2 22

(samsunkenthaber)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.