Rtük gerekeni yaptı

Rtük gerekeni yaptı

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Fox TV ve Halk TV’ye ceza kesti. Fox Ana Haber bülteninde Fatih Portakal’ın açıklamaları ve Uğur Dündar’ın Halk TV’deki ‘Halk Arenası’ programına yayın ve para cezası verildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatı Hüseyin Aydın tarafından “Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’ hükümlerine aykırı davranıldığı gerekçesiyle” Halk TV’ye ve idari para cezası uygulanması ve yayın durdurulması talebinde bulunmuştu. RTÜK daha önce de Fox Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında da yapılan “Sokağa çıkın” çağrısı üzerine yapılan şikayetleri karara bağladı.

RTÜK, Halk TV ve Fox Tv’ye ceza yağdırdı. Kurul, Fatih Portakal’ın “Sokağa çıkın” sözleri nedeniyle Fox Ana Haber bültenine 3 program, Halk TV’de haftada 1 kez yayımlanan ’Halk Arenası’ programına ise 5 program yayın yasağı cezası verdi. RTÜK yayın yasağı ile birlikte Halk TV’ye Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 5’i ve Fox TV’ye de Kasım ayı reklam gelirlerinin yüzde 3’ü oranında para cezası uyguladığını açıkladı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.