Rektör Mahmut Aydın: Volvo Kiraladık

Rektör Mahmut Aydın: Volvo Kiraladık
24.09.2020
A+
A-

Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, rektörlüğün makam hizmetlerinde kullanılmak üzere, 3 yıllığına kiraladığı ve 379 bin 500 liraya mal olan araç ile ilgili olarak, “Hem bizi yolda bırakıyordu, hem de makam aracı olmaya uygun bir araç değildi” dedi.

EN MAKUL ARACI KİRALADIK

Basında çıkan haberlerle ilgili iddialara yanıt veren Rektör Aydın, “Yeni bir üniversiteyiz ve kurulduğumuzda aracımız yoktu. İlk 3 ay Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi tarafından geçici bir araç tahsis edildi. Daha sonra Milli Emlak Genel Müdürlüğü’nden talepte bulunduk. Onlar da bize ellerinde mevcut olan bir araç verdiler. Bu araç ciddi masraf ortaya çıkarıyordu. Hem bizi yolda bırakıyordu hem de makam aracı olmaya uygun bir araç değildi. Spor bir araçtı ve çok benzin yakıyordu. Biz de bunun üzerine devletten araç talep ettik. Bunun üzerine bize 3 yıllık kiralama izni verildi. Biz de bunun üzerine ihaleye çıktık. Dönemin şartları içinde en makul aracı kiralamaya çalıştık” dedi.

 

KEŞKE YÜK GETİRMESEK

Bazı haberlerde 3 yıllık kirayı, aylık kira olarak gösterdiklerini ifade eden Rektör Aydın, “Böyle bir saçmalık olabilir mi? Uçak mı kiralıyoruz? Ne Audi, ne BMW, ne de Mercedes tercih ettik. Volvo marka araç kiraladık. Bizim kampüs Canik’te olduğu için kışın çıkmak zor oluyordu. Eğer daha ucuzunu temin edebiliyorlarsa getirsinler ben bu aracı teslim edeceğim. Keşke 2 bin liraya kiralayabilsek de devlete yük getirmesek” diye konuştu.

Kaynak: Samsun Gazetesi – Merve İLHAN

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber