PRP Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır, Kimlere uygulanır?

PRP Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır, Kimlere uygulanır?
09.02.2021
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, ciltte kırışıklık, sivilce, çatlak, leke oluşumları, saç dökülmeleri gibi değişik sağlık sorunlarının tedavisinde uygulanan “PRP” hakkında bilgiler verdi.

Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, PRP (Platelet rich plasma) uygulamasına dair merak edilen soruları cevapladı.

PRP İŞLEMİ NASIL YAPILIYOR?
Cildiye Uzmanı Dr. Serra Hande Öcal, “PRP, Platelet Rich Plasma ingilizce ismi olarak telaffuz edilmekte, trombosit, pıhtılaşma hücresi yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen tedavi yönteminin ismidir. Bu işlem medikal bir uygulama olup doktorlar tarafından yapılmalıdır.
PRP İşlemi, kişinin kendisinden özel tüplerle alınan kanın özel bir işlemden geçtikten sonra trombositten zengin kısmının ayrıştırılarak tekrar kişinin hangi bölgede ihtiyacı varsa uygulanması işlemidir.

SAÇ DÖKÜLMESİNDE ETKİLİ YÖNTEM
Bu işlem saç dökülmesi tedavisinde de kullanıyoruz. İçerisinde büyüme faktörleri sayesinde, zayıflayan, incelen saç köklerinin uyarılarak tekrar kalınlaşarak sağlıklı bir şekilde büyümesine yardımcı olmaktadır.
Leke oluşumu, çatlaklar, sivilceler gibi yüz bölgesindeki tedavilerde kullanılmaktadır.
Otoimmün hastalığı olan ve kanser hastalarında bu işlemi yapamıyoruz. Tedaviye uygun ise herkese yapılmaktadır.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber