Protokolden 20 Ocak mesajları

Protokolden 20 Ocak mesajları
19.01.2022
A+
A-

Samsunspor’un formasının kırmızı ve beyaz renklerine ‘siyah’ rengin de eklenmesine neden olan elim kazanın yıl dönümü olan 20 Ocak tarihi için başta Samsun Valiliği olmak üzere protokoller mesaj yayınladı.

Samsun Valisi Zülkif Dağlı, 20 Ocak 1989, ülkemiz spor tarihinin en acı hadiselerinden biri olarak tarihe geçen, Samsunspor’umuzun formasının kırmızı ve beyaz renklerine ‘siyah’ rengin de eklenmesine neden olan elim kazanın yıl dönümüdür.

Tarifsiz acı yaşadığımız bu olayın 33. yılında, teknik direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic ve otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle anıyorum.

Bu talihsiz olay, sadece şehrimiz ve Samsunspor’a gönül verenlerin değil, tüm spor camiasının ve futbol severlerin hafızalarında yer etmiştir. Kırmızı beyaz renklerine ‘siyah’ rengin de eklenmesine neden olan bu büyük acının yıl dönümünde; ülkemizi, Samsun’umuzu ve tüm spor camiasını büyük bir kedere boğan bu tür kazaların bir daha yaşanmamasını temenni ediyorum.

Şehrin her kesimini bütünleştiren, bir hedef doğrultusunda birleştiren, şehrimizin markası ve ortak paydası olan Samsunspor’umuzun, Süper Lige olan hasretini bitirmek için çaba gösteren herkese teşekkür eder, başarılar dilerim.

Bu düşüncelerle; 33 yıl önce yüreğimizi yakan kazayla hayatlarını kaybeden Samsunsporlu kardeşlerime, yine bu elim kazada ağır yara alarak futbol hayatı sona eren ve geçtiğimiz yıl içerisinde kaybettiğimiz Samsunspor’umuzun efsane oyuncusu ve aynı zamanda başkanlığını yapmış olan Emin KAR’a ve bu hafta geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kaybeden Konyasporlu futbolcu Ahmet ÇALIK kardeşimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “1989 senesinde Samsunspor kafilesini taşıyan otobüsün Malatya deplasmanına giderken geçirdiği elim trafik kazasının yıl dönümünde, hepimizi derinden üzen büyük acıyı bir kez daha yaşıyoruz. Yalnızca Samsun için değil tüm Türkiye için büyük bir kayıp olan ve Türk futbol tarihinin kara sayfaları arasında yer alan o gün ebediyete irtihal eden Teknik Direktör Nuri Asan, futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır ve Zoran Tomic ile otobüs şoförü Asım Özkan’ı rahmetle ve minnetle anıyorum.

Mazisine sayısız başarı sığdıran, galibiyetiyle sevindiğimiz, mağlubiyetiyle üzüldüğümüz Samsunspor’umuzun kırmızı beyaz renklerine siyahı kattığı o acı günü hiç unutmuyoruz.

Türk futbolunun köklü kulüplerinden Samsunspor’umuz; renklerine gönül veren, takımına sevdalı Samsunsporluların gurur kaynağı olmuştur.

TFF 1. Lig’de mücadelesini sürdüren Samsunspor’umuzun bu sezon Süper Lig’e çıkacağına yürekten inanıyorum.

Elim kazanın 33. yıl dönümünde, ebediyete irtihal eden sporcularımıza bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve Samsunspor camiasına başsağlığı diliyorum.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber