Pdr’ciler Canik’te iftarda buluştu

Pdr’ciler Canik’te iftarda buluştu
02.06.2018
A+
A-

OMÜ’den mezun olan PDR bölümü öğrencileri, Canik Belediyesi tarafından verilen iftarda buluştu. Öğrencileri ağırlayan Başkan Genç, gençlerden dünyayı doğru okumalarını, yerli ve milli olmalarını istedi.

Canik Belediyesi tarafından Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ)’nin 2017-2018 döneminde Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik (PDR) bölümünden mezun olan öğrencileri iftar yemeğinde buluşturdu. Canik Kültür Merkezi’nde verilen iftar yemeğine Başkan Osman Genç’in yanısıra AK Parti Milletvekili Adayı Caner Göktepe, Vali Yardımcısı Hakan Kubalı, AK Parti İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcısı Alican Usta, OMÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği (Türk PDR-Der) Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat ile öğrenciler ve aileleri katıldı. Mezun misafirleriyle yakından ilgilenen Başkan Genç, gençlerden dünyadaki gelişmeleri doğru okumalarını istedi.

EN ÖNEMLİ GÜÇ BİLGİ

İftar sonrası yaptığı konuşmada mezun öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı dileyen Başkan Genç, “Gençlerimiz toplumu ve dünyayı doğru okumalı, apolitik değil, politik olmalıdır. Gençlerimiz dünyadaki olayları, gelişmeleri ne kadar doğru okursa, analiz ederse, o kadar doğru karar verir. Okumak sadece bir üniversiteyi bitirip, diplomayı eline almak değildir. Bugünkü Türkiye’deki olayları mutlaka doğru analiz etmeliyiz. Dünyanın en önemli gücü bilgidir. Bu millet bilgi üretebilirse 3. bin yılda varlığını sürdürecektir” dedi.

PDR KONGRESİ YAPILACAK

Samsun’un 2. devlet üniversitesine kavuştuğunu da hatırlatan Başkan Genç, “Üniversiteler bilgi üreten fabrikalardır. Bilginin iktidar olduğu günümüzde 2. devlet üniversitesi olan Samsun Üniversitesi’ni çok önemsiyorum. Biz ülke ve millet olarak sürekli olarak üretmeliyiz. Çünkü ürettiğimiz kadar değerliyiz. Sizlerden isteğimiz milli ve yerli olmanız. Yerli ve milliyseniz milletinize hizmet edersiniz, değilseniz başka milletlere hizmet edersiniz. Ailelerinizden asla kopmayın” diye konuştu. Başkan Genç, 25-27 Ekim’de Uluslararası PDR Kongresi’nin Canik’te yapılacağını da söyledi.

BAŞKAN GENÇ’E TEŞEKKÜR

Vali Yardımcısı Hakan Kubalı da, Canik Belediyesi’nin özellikle eğitim alanında yaptığı yatırımların önemine işaret ederken, mezun olan öğrencilere bundan sonraki hayatlarında başarı diledi. Eğitime verdiği desteklerden dolayı Başkan Genç’e teşekkür eden Türk PDR-Der Samsun Şubesi Başkanı Oğuz Özat, derneklerine verdiği katkılardan dolayı Başkan Genç’e plaket verdi. Başkan Yardımcısı Alican Usta ise, PDR bölümünün önemine vurgu yaparak, öğrencilerden kendilerini geliştirmeleri istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber