Para otoparkta bitti cami sadakaya kaldı

Para otoparkta bitti cami sadakaya kaldı
12.04.2022
A+
A-

Samsun’da tarihi Subaşı Meydanı’na yapılan ‘katlı otopark’ tamamlanmak üzere ancak Tarihi Sa’di Mescidi (Subaşı Cami) için çivi bile çakılmadı. Bakanlık destekli yaklaşık 28 milyon TL harcanan projede koyteyner dernek kuruldu, hayırseverlerden yardım isteniyor.

Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Subaşı Meydan Düzenleme ve Yeraltı Mekanik Otopark Projesi hazırlandı. Tarihi Subaşı Meydanı 2020 yılı sonuna doğru yıkıldı ve temeli atılan 2 katlı 142 araç kapasiteli mekanik otopark için yaklaşık 28 milyon TL harcandı.

Katlı otoparkın inşaatı tamamlandı ve test çalışmaları başladı. Aynı zamanda Subaşı Meydanı’nda çevre düzenleme çalışmaları da devam ediyor.
Ancak proje içinde yer alan Hamidiye Çeşmesi ve Tarihi Sa’di Mescidi (Subaşı Cami) için henüz bir çalışma yapılmazken, bir süre önce Subaşı Cami’nin yapılacağı yere ‘konteyner’ konuldu.

DERNEK KURULDU YARDIM İSTEDİ
Samsun’da yayın yapan haber sitesi akasyam.com’un fotoğrafladığı konteynerde, ‘Subaşı Cami Yatırma Derneği’ yazılı olduğu görüldü. Dernek, konteyner üstünde “Sadaka Ömrü Uzatır, Hayırlarınızı Bekliyoruz” yazılı mesajlarla ve iletişim numaralarıyla hayırseverlerden maddi destek talebinde bulunduğu görüldü. Subaşı Cami Yaptırma Derneği’ne bir kuyumcu tarafından 1 milyon TL bağış yapıldığı iddia edildi.

28 MİLYON TL HARCANDI
Proje kapsamında Tarihi Sa’di Mescidi ile Hamidiye Çeşmesi’ni yeniden Subaşı Meydanı’nda yaşatacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi bu proje için yaklaşık 28 milyon TL harcarken, bu ödemeleri yüklenici firmaya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İller Bankası’ndan aldığı destek ve kredi kullanımları ile gerçekleştirdi.

Projede yer alan Subaşı Cami’nin yapımı için dernek kurulup hayırseverlerden yardım istenmesi bir yana Bakanlık destekli kredinin nasıl harcandığı, neden Subaşı Camisi’nin inşaatına başlanmadığı merak konusu oldu. Hayırseverler, derneğe bağış yaptığı öğrenildi.

Meydanın ortasına konulan konteynerde, ‘Subaşı Cami Yatırma Derneği’ yazılı olduğu görüldü. Dernek, “Sadaka Ömrü Uzatır, Hayırlarınızı Bekliyoruz” yazılı mesajlarla hayırseverlerden maddi yardım talep ediyor.
İşte projede yer alan Tarihi Sa’di Mescidi (Subaşı Cami)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber