Özel Samsun Bilnet Ortaokulu İtalya’da

Özel Samsun Bilnet Ortaokulu İtalya’da
06.06.2022
A+
A-

Özel Samsun Bilnet Ortaokulu 2019 yılında 5 ortaklı “ Artworks and Festivities of European Traditions’” projesi ikinci hareketliğini gerçekleştirdi. İlk hareketlilik İspanya ’ya da gerçekleştirilmiş olup pandemi nedeni ile bir süre ara verilmiştir.

7-14 Mayıs 2022 tarihlerinde bir grup öğretmen ve öğrenci ile İtalya Sicilya bölgesinde projenin ikinci hareketliliği gerçekleştirilmiştir. Öğrenciler farklı ülkelerin öğrencileri ile kültürel etkileşimde bulunarak, yabancı dil becerilerini geliştirme fırsatı bulmuşlardır.

Özel Samsun Bilnet Okulları Okul müdürü Dilek EMİNOĞLU; Okullarımızda uygulanan dil eğitim modeli ile beraber öğrencilere yabancı dili öğretmek yerine, içerik odaklı dersler aracılığıyla dil edinimi sağladığı, bu bağlamda derslerde, hem dil edinimi hem de içerik öğretimi farklı oranlarda ve eş zamanlı olarak gerçekleştirilir. Akademik yapılan çalışmalarda yaratılan farklılıklar, yabancı dil eğitiminde yapılmaktadır. Hem projemizin kabulü, hem de İtalya’da ki proje Hareketliliğinde katılım gösteren grupları arasında akıcı İngilizcemiz takdir toplamış ve fark yaratmış olması bunun en güzel göstergesidir.
Projemizin üçüncü hareketliliğinde 5 ülke öğretmen ve öğrencilerini okulumuzda misafir ediyoruz. Ev sahibi ülke ve okul olarak heyecanlı ve gururluyuz. 5 Haziranda ülkemize gelen İspanya, Polonya, Yunanistan, Romanya ve İtalya’dan yaklaşık 60 kişilik bir grubu okulumuzda ağırlayarak Türk Kültür ve Geleneklerini de tanıtmış oluyoruz. 10 Hazirana kadar okulumuzda ağırlayacağımız misafirlerimizle öğrencilerimiz etkinliklerde aktif rol alarak yakından ilgileniyorlar.
Projelerimize ilerleyen süreçlerde de devam edeceğiz. Bu konuda diğer ülkelerin okulumuz ile yeni projeler yapma istekleri bizleri onurlandırmıştır. Bizler de okulumuzun ‘”Dünya Vatandaşları” yetiştirme mottosuna uygun olarak, her daim öğrencilerimizi geliştirmek için desteklerimize devam edeceğiz, dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber