Oyuncak müzesine çocuklardan yoğun ilgi

Oyuncak müzesine çocuklardan yoğun ilgi
29.08.2018
A+
A-

Canik Belediyesi tarafından yapılan ve bayram tatilinde kapılarını çocuklara ücretsiz açan Türkiye’nin en büyük, dünyanın ise sayılı oyuncak müzelerinden Canik Oyuncak Müzesi, çocuklardan yoğun ilgi görüyor.

Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan Canik Oyuncak Müzesi, Kurban Bayramı tatilinde kapılarını ücretsiz olarak çocuklara açtı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç’in çocuklara bayram hediyesi olarak hizmete açtığı Oyuncak Müzesi’ne çocuklar yoğun ilgi gösterdi. Sadece Kurban Bayramında müzeyi 10 bin kişi ziyaret etti. Türkiye’nin en büyük oyuncak müzesinde çocuklar hayal dünyalarını genişletirken, oyuncakların tarihi serüvenini de öğrenme imkanı buldu.

YÜZLERCE ÇOCUK ZİYARET ETTİ

Kurban Bayramı tatili boyunca ücretsiz olan müzeyi yüzlerce çocuk ziyaret ederken, çocuklar müzeyi kendilerine hediye eden Başkan Osman Genç’e teşekkür etti. Ülkenin geleceği olan çocukları çok sevdiğini belirten Başkan Genç, “Geleceğimiz olan çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirmek, geçmişten bugüne kadar oyuncakların serüvenini bir müzede anlatmak istedik. Sadece çocuklarımızın değil, büyüklerin de yoğun ilgisi ne kadar doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor” dedi.

ÇOCUKLARA HEDİYE

Çocukların müzeye olan ilgisinden mutlu olduğunu ifade eden Başkan Genç, “Çocuklarımız eğitim-öğretim dönemi boyunca kendilerini geleceğe hazırlıyor. Bizler de, geleceğimiz olan çocuklarımıza müzemizin kapılarını bayram boyunca ücretsiz açarak onlara hediye vermek istedik. Çünkü Canik Oyuncak Müzesi, çocuklar için aynı zamanda bir eğitim merkezi olacak. Çocuklarımızdan oldukça yoğun ilgi var. Sadece çocuklarımız değil, büyükler de müzemizi görmek istiyor. İnşallah yakın zamanda resmi açılışını gerçekleştirerek, kapılarını herkese açacağız” diye konuştu.

ŞEHİR DIŞINDAN ZİYARETÇİ AKINI

Oyuncak Müzesi’nin oyuncak tarihine bir bakış olmasının ötesinde, şehrin turizm değerinin artmasına da katkı sağladığını ifade eden Başkan Genç, “İnsanlık tarihi boyunca çocukların eline verilen oyuncaklarla tarihin seyrinin nasıl şekillendiği ile ilgili bizlere bir tarih akışı sunan Canik Oyuncak Müzesi, içerisinde Anadolu topraklarında tarih öncesindeki oyuncakları da görme imkanı sağlıyor. Ayrıca şehrimize farklılık kazandıran ve önemli bir eksikliği gideren oyuncak müzesi sadece Samsunlulara, çocuklara hizmet eden bir müze olmadığını özellikle Kurban Bayramında göstermiş oldu. Görüyoruz ki şehrimizin dışından bir çok plakanın, turistlerin uğrak merkezi oldu” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber