Otobüs bilet fiyatları uçak bilet fiyatlarını solladı

Otobüs bilet fiyatları uçak bilet fiyatlarını solladı
13.03.2022
A+
A-

Akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamların ardından şehirlerarası otobüs bilet fiyatları da pahalandı. Bazı iller arası yolculukta otobüs fiyatları uçak fiyatlarını dahi geride bıraktı.

Akaryakıta yapılan zamların ardından otobüs bilet fiyatları uçuk rakamlara çıktı. Son gelen zamların ardından bazı otobüs bileti fiyatları uçaklardan pahalı duruma geldi.

Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; 14 Mart tarihinde İstanbul’dan Sivas’a seyahat etmek isteyen bir yolcu uçak ile gitmeyi tercih ederse 420-485 lira arasında bilet parası ödüyor. Aynı güzergahı otobüs ile giderse fiyat 450 lira oluyor. Aynı kişi İstanbul-Sivas arasındaki 880 kilometrelik mesafeyi şahsi otomobili ile gitmek isterse 100 KM’de ortalama 8 litre mazot yakan bir araba ile bin 540 TL’ye seyahat edebiliyor. Otomobilde beş kişinin olduğu düşünüldüğünde ise kişi başı seyahat 308 liraya tekabül ediyor.

Yine aynı şekilde İstanbul-İzmir seyahatini otobüs ile yapmak isteyen bir yolcu 250 lira ücret ödemek zorunda kalıyor. Aynı yolculuğu uçak ile yapmak isterse 290 liraya bilet bulabiliyor. İstanbul-İzmir arasında neredeyse eşit olan fiyatları Antalya’da farklılık gösteriyor. İstanbul’dan Antalya’ya otobüs bileti fiyatı 250-320 TL arasında değişirken uçak bileti fiyatları 390-430 lira arasında farklılık gösteriyor. İller arasında fiyatlar farklılık gösterebiliyor. Yolculuğa çıkmadan önce hem otobüs hem de uçak ücretlerine bakmanız tavsiye ediliyor.

TABAN FİYAT VE KDV İNDİRİMİ TALEBİ
Türkiye Otobüsçüler Federasyonu (TOFED) Genel Başkanı Birol Özcan, akaryakıt fiyatlarına peş peşe gelen zamlar ve otobanlardaki fiyat yenilemelerinin otobüs firmalarını zorladığını belirterek, “Ancak bizler fiyatlarımızı sabit tutmaya çalışıyoruz. Otobüs yolculuklarına ilgi devam ediyor. Fiyatlara bir düzenleme yapılması için yetkililerle görüşeceğiz. Uçak biletlerine bir taban fiyat gelmesi gerekiyor. Onlar büyük şirketler ve talebe göre fiyatlarını düşürebiliyorlar. Ayrıca mazotta KDV indirimi istiyoruz. Bu durum bizi mağdur ediyor” açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber