OMÜ’de Tamamlanan Doktora Tezi, Türk Felsefe Derneğince Ödüle Layık Görüldü

OMÜ’de Tamamlanan Doktora Tezi, Türk Felsefe Derneğince Ödüle Layık Görüldü
22.02.2022
A+
A-

Türk Felsefe Derneği tarafından (TUFED) verilen “Prof. Dr. Necati Öner Felsefeye Hizmet ve En İyi Doktora Ödülleri” sahiplerini buldu.

Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevli Dr. Şengül Özdemir’in; 2021 yılında Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Ana Bilim Dalında Prof. Dr. Burhanettin Tatar danışmanlığında başarıyla tamamladığı  “Gazali ve Levinas Felsefelerinde Yüzleşme Ahlakı” isimli tez, “En İyi Doktora Tezi Ödülü”nü almaya hak kazandı.

Ödüller, 11 üyeli 2021 Prof. Dr. Necati Öner Ödülleri Değerlendirme Kurulunun takdiriyle verildi.

Prof. Dr. Tatar “Bu ödül, aynı zamanda Üniversitemizin onurunun ve saygınlığının bir göstergesidir”

Danışmanlığını yürüttüğü tezin ödüle layık görülmesiyle ilgili konuşan OMÜ İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Burhanettin Tatar “Dr. Şengül Özdemir’in ülkemizin çok önemli bir felsefe derneği tarafından ödüllendirilmesi, elbette öncelikle Şengül arkadaşımızın uzun soluklu entelektüel birikiminin ve çabasının bir sonucudur. Ancak bu başarının arka planında Üniversitemizin bizlere sunduğu açık fikir ve özgür tartışma ortamı bulunmaktadır. Biz bu imkânı kullanarak tezi şekillendirmeye ve sonuçlandırmaya çalıştık. Dolayısıyla bu ödül, aynı zamanda Üniversitemizin onurunun ve saygınlığının bir göstergesidir.” dedi.

Ödüle değer görülen Dr. Şengül Özdemir, hâlen Sinop Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde görevine devam ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber