OMÜ Rektörü Ünal’dan 24 Kasım’da Kazazede Öğretmen Çifte ve Şehit Öğretmenin Baba Ocağına Vefakâr Ziyaret

OMÜ Rektörü Ünal’dan 24 Kasım’da Kazazede Öğretmen Çifte ve Şehit Öğretmenin Baba Ocağına Vefakâr Ziyaret
25.11.2020
A+
A-

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Ünal, 2017 yılının Aralık ayında trafik kazası geçiren Matematik Öğretmeni Osman Nuri Şenkal ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hüsniye Şenkal çifti ile Tunceli’de 1993 yılında hain saldırıda şehit olan OMÜ mezunu Öğretmen Ayhan Kural’ın annesini 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde Havza ilçesindeki evlerinde ziyaret etti.

Rektör Ünal’a ziyarette; Havza Kaymakamı Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir, Havza Meslek Yüksekokulu (MYO) Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ercan Tural, İlçe Millî Eğitim Müdürü Uğur Sağlam, İlçe Müftüsü Mehmet Nurlu, İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Hüsamettin Elmas, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Havza Öğrenci Yurdu Müdürü Elmas Gümüşçü ile eşi Havza Muzaffer Tahmaz Rehberlik ve Araştırma Müdürü Adem Gümüşçü de eşlik etti.

“Rektör Ünal: Öğretmen çiftimizin tedavi sürecinin takipçisiyiz

Matematik Öğretmeni Osman Nuri Şenkal ve Kur’an Kursu Öğreticisi Hüsniye Şenkal çiftinin öncelikle Öğretmenler Günü’nü kutlayan Rektör Ünal ve beraberindeki heyet, sağlık durumları ve tedavi süreçleri hakkında da kendilerinden bilgi aldı. Öğretmenlere adanan 24 Kasım’da çiftin yanında olmanın ve onlara moral vermenin çok değerli olduğunu belirten Rektör Ünal, çiftin tedavi süreci ve ihtiyaçları hususunda gereken özeni gösterdiklerini ve bu sürecin takipçisi olduklarını dile getirdi.

Tedavisi OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde devam ediyor

3 yıl önceki kazada yaralanan çiftten Hüsniye Şenkal ağır beyin travması geçirdi. Kaza sonrasındaki tedavi sürecinde OMÜ bünyesindeki Havza Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezine yönlendirilen Hüsniye Şenkal, tedavisinin ardından OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi. Hüsniye Şenkal’ın Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Bilimleri Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Aykan Ulus gözetimindeki tedavisi hâlen devam ediyor.

Heyet; OMÜ mezunu şehit Öğretmen Ayhan Kural’ın annesiyle buluştu

Ziyaretin sonraki durağında Rektör Prof. Dr. Yavuz Ünal ve beraberindeki protokol üyeleri, 1993’te Tunceli’nin Pülümür ilçesinde öğretmenlik yaparken terör saldırısında şehit olan OMÜ mezunu Öğretmen Ayhan Kural’ın Havza’daki baba ocağını ziyaret etti. Burada şehit Öğretmen Ayhan Kural’ın annesi Gülbeyaz Kural’la bir araya gelen Rektör Ünal, şehit Öğretmen Ayhan Kural’ı ve tüm şehitleri unutmadıklarını, sevgi ve rahmetle andıklarını vurgulayarak şehidin annesine çiçek takdim edip saygı ve minnetini ifade etti.

OMÜ Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliğinden mezun olan şehit Öğretmen Ayhan Kural, 1993 yılında görev yaptığı Tunceli’nin Pülümür ilçesindeki terör saldırısında şehit düştü. Şehit öğretmenin adı, Samsun’un Havza ilçesindeki Karşıyaka mahallesinde bir sokağa verildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber