OMÜ Çarşamba’ya kurulacak santral raporu için sesiz kaldı

OMÜ Çarşamba’ya kurulacak santral raporu için sesiz kaldı
09.11.2019
A+
A-

Samsun OMÜ’nün Çarşamba ilçesinde inşaatına başlanan biyokütle enerji santrali ile ilgili açıklayacağı rapor bekleniyor. Samsun Valisi Kaymak’ın açıkladığı raporun ardından OMÜ’nün santral hakkındaki raporu merak ediliyor.

Çarşamba Ovası’na kurulacak biyokütle enerji santrali ile ilgili Samsun Valiliği ‘ÇED Raporu Gerekli Değildir’ raporu vermişti. Tartışılan rapor sonrası, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan gelen heyet ikinci bir rapor hazırlamış, mevzuata aykırı bir durumun olmadığını açıklamıştı. Bu gelişmeler ışığında, OMÜ’nün açıklayacağı rapor, herkes tarafından merak edilir hale geldi.

ÇED GEREKLİ DEĞİLDİR KARARI VERİLMİŞTİ
Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğercili mahallesine Oltan Köleoğlu Enerji tarafından inşa edilerek biyokütle enerji santrali inşaatı tüm hızla ilerlerken, santral ile ilgili tartışmalar sürüyor. Santral ile ilgili ikinci dava yolda iken, santral ile ilgili Samsun Valiliği ‘Çevresel Etki Değerlendirme Raporu Gerekli Değildir’ kararı vermişti. Tepki çeken karar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan bir heyet görevlendirilmesini talep etmişti.

HERKES RAPORU MERAK EDİYOR
1 hafta çalışma yapan heyet, Samsun Valiliği kanalı ile raporunu duyurmuştu. Samsun Valiliği, 23 Ekim’de yayımladığı raporda Çarşamba ilçesi Eğercili mahallesine Oltan Köleoğlu Enerji ve Çınarlık mevkiine C6 Grup tarafından yapılacak santralin mevzuata aykırı bir durum taşımadığını duyurmuştu. Bu raporlar sonrası, gözler daha önce santral hakkında rapor hazırladığı Vali Osman Kaymak tarafından açıklanan Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne(OMÜ) çevrildi. OMÜ, santral konusunda ki sessizliğini koruyor. Bünyesinde Çevre Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Tıp Fakültesi gibi birçok uzmanlık alanı bulunan OMÜ’nün raporu nasıl hazırladığı merak konusu oldu. OMÜ’den santral raporu hakkında henüz resmi bir açıklamada yapılmadı.

(Hedef Halk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber