OKE tarafından raporlarla cevapladı

OKE tarafından raporlarla cevapladı
26.03.2021
A+
A-

Çarşamba Biyokütle Enerji Santrali’nin Abdal Deresi’ni kirlettiğini iddia edenlere Çevre İl Müdürlüğü’nden analiz raporları ile cevap geldi. Alınan su örneklerinde yapılan analizlerde tüm değerlerin sınır değerlerin altında olduğu ve iddiaların kara propagandadan başka bir şey olmadığı ortaya çıktı

İDDİALARI İL MÜDÜRLÜĞÜ ÇÜRÜTTÜ

Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından Çarşamba’nın Eğerceli Mahallesi’ne kurulan biyokütle enerji santraline karşı yürütülen karalama çalışmalarına her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak santralin Abdal Deresi’ni kirlettiği ve çevreye zarar verdiği öne sürülmüştü. İddialar üzerine Samsun Çevre İl Müdürlüğü tarafından Abdal Deresi’nden su numunesi alınarak laboratuvarda incelemeler yapıldı. Numuneler üzerinde yapılan analizler sonrasında tüm değerlerin sınır değerlerinin altında olduğu belirlendi.

ÇEVRE DUYARLILIĞI GÖZLER ÖNÜNE SERİLDİ

İddiaların kara propagandadan başka bir şey olmadığı bir kez daha ortaya çıkarken, kurulum aşamasından bu yana ‘Doğa ve çiftçi dostu’ sloganıyla hareket eden ve yöre halkına ekonomik anlamda katkı veren OKE Biyokütle Enerji Santrali’nin temiz çevre konusunda da ne kadar duyarlı olduğu bir kez daha gözler önüne serildi.

Samsun Çevre İl Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği analizler sonrasında OKE yetkilileri tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“İşletme Geçici Faaliyet Belgesi başvuru aşamasında sunmuş olduğu bilgi ve belgeler çerçevesinde faaliyet gösteren Oltan Köleoğlu Enerji,  hava emisyon ve atık su deşarjı ile ilgili deşarj detaylarını il müdürlüğüne sunmuş, tüm mevzuat hükümlerine uyulacağını taahhüt etmiş ve başvuru kapsamında Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından uygunluk belgesi almıştır. Atık su deşarjına ilişkin olarak, numuneler Samsun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü personeli gözetiminde alınmıştır. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü Yetkili Ölçüm ve Analiz Laboratuvarları tarafından yapılan analiz sonuçları Su Kirliliği Kontrolü Yönetmeliği limit değerlerinin oldukça altında, çevreye herhangi bir zarar oluşturmayacak değerlerde olduğu akredite laboratuvar sonuçları ile kanıtlanarak deşarja uygun bulunmuştur.” 

Bu arada Çevre İl Müdürlüğü tarafından incelemelere sık aralıklarla devam edileceği de ifade edildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.