OKE kapımız halka açık 

OKE kapımız halka açık 
20.01.2021
A+
A-

Test çalışmalarını sürdüren biyokütle santralinin ‘kurulum ve filtre’ incelemeleri tamamlanırken,  Çevre Bakanlığı ve uzmanlar ileri teknolojinin kullanıldığı santralin 7/24 baca salım ölçümlerinin normal değerlerin altında seyrettiğini açıkladı

UZMANLARDAN TAM NOT

Oltan ve Köleoğlu Enerji şirketi tarafından Samsun’un Çarşamba ilçesi Eğerceli Mahallesi’nde faaliyete geçmek için son aşamaya gelen biyokütle enerji santrali, 1 ay süren test çalışmalarından tam not aldı. 

Çevre Bakanlığı’ndan uzmanların takip ettiği, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün sürekli baca salım ölçümü yaptığı santralde, konusunda uzman olan ekipler eşliğinde yapılan çevresel yakıt kullanımı, kazan testi çalışması, buhar oluşumu ve filtrenin işlevi tek tek ele alınarak, çevresel değerler günlük olarak raporlanmaya başlandı. Yapılan çalışmada, enerji üretebilecek yüksek ısıya ulaşılmasına rağmen ‘baca karbondioksit salımlarında’ normal değerlerin çok altında ve çevreye zarar oluşturmayacak bir sonuca ulaşıldığı belirtildi. Santralde kullanılan filtrenin ise ileri teknoloji olduğuna vurgu yapıldı. 

KAPIMIZ HALKIMIZA AÇIK

Test çalışmalarının tamamlanmasının sevindirici olduğunu belirten OKE yetkilileri, yaptıkları açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Santralin kurulum aşamasında sürekli çevreye zarar vermeyeceği yönünde açıklamalarımız oldu. Yöre halkımızı santrale davet ediyoruz. Tüm kurulum ve test çalışmaları öncesinde, çevreye zarar vermeyecek bir teknoloji kullandık. Şimdi de sonuçlarını çok şükür alıyoruz. Ülkemizin enerji açığına katkıda bulunurken, Çarşamba bölgesinde yaşayanlara da katkıda bulunmak için yola çıktık. İsteyen yöre halkı gelip santrali gezebilir. Provokasyon yapmak isteyenlere sözümüz yok. Önemli olan yöre halkının santrali gezmesi ve onların ikna olmasıdır. Çünkü sonuçta bizim paydaşlarımız yöre halkıdır. Hem istihdam açısından, hem de tarım ve orman atıklarını ekonomiye döndürmemiz yönünden, yıllar sürecek bir paylaşım içinde olacağız. Yarından itibaren kapılarımızı halkımıza açıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber