OKE çevre halkından özür diledi

OKE çevre halkından özür diledi
17.10.2020
A+
A-

Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından Çarşamba’da yapımı devam eden biyokütle enerji santralinin yetkilileri, bacalardan gerçekleşen buhar salımı hakkında vatandaşları bilgilendirmek için santral girişine afiş astı

ÇEVRE HALKINDAN ÖZÜR DİLEDİ

Çarşamba’nın Eğerceli Mahallesi’nde kurulumu devam eden biyokütle enerji santralinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Çevreye duyarlı olmaya özen gösteren OKE, uzman ekipler nezaretinde yapılan detaylı bakım çalışmalarında çıkan sesler nedeniyle vatandaşlardan pankartla özür diledi. Yetkililer, santralin bacalarından gerçekleşen buhar salımı ile alakalı olarak da bilgilendirme yaptı. Şirket yetkilileri, günler öncesinden santral önüne astığı pankartla ‘çevre dostu santral üretimi için temiz baca’ çalışması yapmaya başladığını duyurarak, çevre halkından istem dışı çıkan sesler nedeniyle özür diledi.

SANTRALİN ZARARSIZ OLDUĞU GÖRÜLECEK

Konunun uzmanları, temiz bir baca ve iyi bir filtre sistemiyle zaten yenilebilir, temiz enerji olan biyokütlenin çevreye hiçbir zarar vermediğinin faaliyete geçtiğinde de görüleceğini belirtti. Bir yıl kullanılacak tarım ve orman ürünü atıklarının stoklama çalışmalarını da sürdüren OKE şirketi, yıllık kapasite olan 230 bin tonluk alımı gerçekleştirmek için çiftçilerle ve meyve ağacı yenileme çalışması yapan köylülerle de sürekli irtibat halinde çalışıyor. 

ÇİFTÇİ AKADEMİSİ KATKI SAĞLAYACAK

Oltan ve Köleoğlu Enerji (OKE) tarafından kurulacak olan biyokütle enerji santrali, önümüzdeki günlerde buharlama yöntemiyle sera suyunu da hayata geçirmeyi hedeflerken, OKE bünyesinde kurulan Çiftçi Akademisi’nde de iyi tarım faaliyetleri, girişimci köylü kadınlarla sürdürülüyor. Seracılık faaliyetlerini de ‘santralin faaliyete geçmesiyle eş zamanlı olarak’ gerçekleştirmeyi planlayan OKE, sağlıklı beslenmede gıda güvenliğinin önemine dikkat çekerek, yenilebilir enerji ile verimli tarım alanlarının desteklenmesine devam edeceklerini ifade etti. 

BAŞKA İLLERDE ÖRNEKLERİ DE VAR

Konunun uzmanları ise, seracılıkta da kullanılacak olan sıcak suyun önemine vurgu yaparak, “Biyokütle enerji santrallerinin, enerji üretiminde dahi bacalarından çıkacak olan su buharı böylesine temiz olarak, çevreye zarar vermeyecek. Bunun örnekleri başka illerde de var. Şu an çıkan su buharının ne çevreye, ne doğaya, ne de atmosfere zararı bulunmuyor. Tam aksine oluşan sıcak su seracılığın gelişmesinde, dolayısıyla iyi tarımın desteklenmesinde rol model bir çalışma olacak. Yöre halkı santralin devreye girmesiyle endişelerinin yersiz olduğunu görecek” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber