OKA Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı Amasya’da gerçekleştirildi

OKA Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı Amasya’da gerçekleştirildi
01.11.2018
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak, Amasya’da düzenlenen (OKA) Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısına katıldı.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Ekim ayı toplantısı, OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman’ın başkanlığı ve Amasya Valisi Sayın Dr. Osman Varol’un ev sahipliğinde, Valimiz Sayın Osman Kaymak, Çorum Valisi Sayın Necmeddin Kılıç ve yönetim kurulu üyelerinin katılımı ile Amasya’da gerçekleştirildi.

OKA Dönem Başkanı Tokat Valisi Sayın Dr. Ömer Toraman toplantıda yaptığı konuşmasında, “Değerli Yönetim Kurulu Üyeleri ve saygıdeğer basın mensupları, Amasya, Çorum, Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer ilgili aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirerek bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürüten Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı Ekim ayı Yönetim Kurulu Toplantısı’nı gerçekleştirmek ve kurulumuzun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

Bu toplantımızda Kalkınma Ajansımız tarafından 2018 yılında uygulamaya konulan mali destek ve teknik destek programları ile 2019 yılında Ajansımız eliyle veya onun destekleriyle diğer kurum ve kuruluşlarımız ile birlikte bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak diğer çalışmalar hakkında istişareler yapacağız.

Bugün toplantımızda ayrıca, uygulanmakta olan mali destek programları ile fizibilite desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri ile dört ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizin çalışmaları da ele alınacaktır. Elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler de görüşülecektir.

Bilindiği üzere son Valiler Kararnamesi ile Tokat Valiliği görevinden Kütahya Valiliği’ne atandım. Bu vesile ile bugüne kadar birlikte görev yaptığımız tüm yönetim kurulu üyelerimize ve Ajans çalışanlarına verdikleri katkılar için teşekkürlerimi ifade ederek hepsinden helallik diliyorum. Bundan sonra da Ajansımızın bölgenin gelişmesine yönelik yapacağı proje ve çalışmalarında başarılar diliyorum.

Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılan Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ediyoruz. Ayrıca, ev sahipliğinden dolayı Sayın Amasya Valimize ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.” dedi.

Toplantının sonunda, son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile OKA Yönetim Kurulu’ndaki görevleri de sona eren Tokat Valisi ve OKA Dönem Başkanı Sayın Dr. Ömer Toraman ile Çorum Valisi Sayın Necmeddin Kılıç’a yapmış oldukları başarılı çalışmaları ve katkılarından dolayı teşekkür edilerek, OKA tarafından plaket hediye edildi.

Toplantıya ayrıca; Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çittır, Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Salih Yıldırım, Çorum İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, Tokat TSO Başkanı Dr. Ali Çelik, Amasya TSO Başkanı Murat Kırlangıç, Samsun Büyükşehir Belediyesi ARGE Daire Başkanı Ramazan Aydın, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ve diğer üyeler katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber