Öğretmenlere baş ağrısı anlatıldı

Öğretmenlere baş ağrısı anlatıldı

Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir, Samsun Bil Koleji’nde görevli öğretmenlere baş ağrısının nedenleri ve tedavileri hakkında bir seminer verdi.

Seminer açılış konuşmasını yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen, “Alanında uzman değişik bölüm doktorlarımız ile sadece Samsun ve ilçeleri değil, komşu il ve ilçelerimizde gerçekleştirdiğimiz bilgilendirme toplantılarımızı bugünde Bil Koleji’nde düzenliyoruz. Gösterdiğiniz ilgi ve alaka için sizlere teşekkür ediyorum. Her gün kendini yenileyen, geliştiren sağlık uygulamaları ile akademik kadrosu güçlendiren hastanemizde görev yapan Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir tarafından sizlere Baş ağrısı hakkında bilgiler akataracak, sizlerinde sormak istediği sorular varsa onları cevaplamak üzere burada bulunuyoruz” dedi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk bilinciyle toplumun her kesimine ulaşması amacıyla gerçekleştirdiği sağlık seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir, Samsun Bil Koleji’nde görevli öğretmenlere ‘Baş ağrısı’ konulu seminer vererek bağ ağrısının nedenlerini ve tedavi yöntemlerini anlattı.

Baş ağrısının nedenlerini anlatan Büyük Anadolu Hastaneleri Nöroloji Uzmanı Uzm. Dr. Osman Demir, “Kendimizin sürekli söylediği ve çevremizden de en sık duyduğumuz sağlık şikayetlerinden biri de baş ağrılarıdır. Birbirinden oldukça farklı sebepler değişik türde ağrılara yol açar. Birkaç saat süren baş ağrılarının yanı sıra birkaç hafta boyunca süren ağrılar da vardır. Yoğun stres, düşük kan şekeri, uykusuzluk gibi nedenler baş ağrımızında artmasına sebeplerden birkaçıdır.” dedi.

Migren Ağrısı

Migren, akut dönemlerde hastanın işgücü kaybına yol açan bir baş ağrısıdır. Günlük hayatımızda çok sık karşılaştığımız hastalarımız bize poliklinikte en çok bu yakınmayla gelen bir sağlık problemidir. Aslında migren tarihsel çağdan yaygın bir rahatsızlıktır. Önce migren baş ağrısı teşhisini koymak gerekiyor. Bütün baş ağrıları migren değildir. Boyundan, sırttan kaynaklı baş ağrıları olabilir. Önce baş ağrısı tedavisi tanısını koyup ona göre tedavi edilmesi gerekmektedir.

Nöralterapi Uygulaması

Nöralterapinin otonom sinir sistemini uyararak vücudun onarım sistemlerini ve bedenin kendi kendisini tedavi etme yeteneğini harekete geçiren bölgesel bir enjeksyon tedavisidir. Baş ağrıları, migren, bel-boyun-sırt ağrıları başta olmak üzere çeşitli hastalıkların tedavisinde yıllardır tek başına ya da diğer yöntemlerle birlikte tercih edilir. Migren hastalarında atakların sıklığı ve ağrının şiddeti enjeksiyon tedavisi ile azaltılıp kontrol altına alınabilir. Tedavi ile seanslar ilerledikçe migren ağrısı çeken kişinin atak sıklığının ve ağrı şiddetinin giderek azaldığı ve hedef seans sayısına ulaşıldığında ağrının tamamen kaybolduğu görülmektedir” dedi.

Soru cevap eşliğinde devam eden seminer de Nöroloji Uzmanı Uzm.Dr. Osman Demir, Samsun Bil Koleji’nde görevli öğretmenlerin sıkıntılarına çözüm üretti.

Seminer sonrası söz alan Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Müdür Yardımcısı Fatih Esen “Samsun Bil Koleji Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Turan Arslan,a ve Samsun Bil Koleji’nde görevli öğretmenlerine destekleri ve katılımları için teşekkür ederiz.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber