Nefes borusuna yiyecek kaçan müşterisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

Nefes borusuna yiyecek kaçan müşterisini Heimlich manevrasıyla kurtardı

📅 26.09.2026 11:08 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
Erhan SARI/HOPA (Artvin), (DHA)- ARTVİN'in Hopa ilçesinde, yemek yerken nefes borusuna yiyecek kaçan müşteriyi, restoran sahibi Muzaffer Yazıcı, Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.Olay, 16 Eylül'de Hopa ilçesindeki bir balık restoranında meydana geldi. Mas

Erhan SARI/HOPA (Artvin), (DHA)- ARTVİN'in Hopa ilçesinde, yemek yerken nefes borusuna yiyecek kaçan müşteriyi, restoran sahibi Muzaffer Yazıcı, Heimlich manevrasıyla kurtardı. O anlar iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Olay, 16 Eylül'de Hopa ilçesindeki bir balık restoranında meydana geldi. Masada yemek yediği sırada nefes borusuna yiyecek kaçan bir müşteri, nefes alamayınca fenalaştı ve çevredekilerden yardım istemeye başladı. Durumu gören restoran sahibi Muzaffer Yazıcı, müşterisine Heimlich manevrası uygulayarak yiyecek parçasını çıkardı. Müşteri yeniden rahat nefes alırken, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

'EĞİTİMİNİ ALMIŞTIM’

Yaşananları anlatan işletme sahibi Muzaffer Yazıcı, " Geçtiğimiz günlerde müşterimiz yermek yerken boğazına yemek kaçması nefes almakta güçlükte çekti. Ben de durumu hemen fark ettim. Beyefendiye daha öncesinde eğitimini almış olduğum Heimlich manevrasını uyguladım. Sonrasına kendisi tekrar nefes almaya başlayıp, rahatladı. Kendisine çay ikram edip uğurladık" dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Bodrumspor’da Hadi Türk güven tazeledi
Sıradaki Haber
Bodrumspor’da Hadi Türk güven tazeledi
Etiketler: #Artvin #Güvenlik

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler