Mutlak Butlan Tartışmalarına Atakum’dan Yanıt: “Demokratik İrade Yok Sayılamaz”
BIST 100
13.703,96 0,30%
DOLAR
45,8954 0,09%
EURO
53,4245 -0,11%
GRAM ALTIN
6.626,52 -0,91%
FAİZ
43,75 0,02%
GÜMÜŞ GRAM
111,21 0,25%
BITCOIN
71.493,00 -2,91%
GBP/TRY
61,8474 0,19%
EUR/USD
1,1634 -0,21%
BRENT
94,66 3,88%
ÇEYREK ALTIN
10.834,36 -0,91%
  • ANASAYFA
  • Samsun Haber
  • Mutlak Butlan Tartışmalarına Atakum’dan Yanıt: “Demokratik İrade Yok Sayılamaz”

Mutlak Butlan Tartışmalarına Atakum’dan Yanıt: “Demokratik İrade Yok Sayılamaz”

Mutlak Butlan Tartışmalarına Atakum’dan Yanıt Demokratik İrade Yok Sayılamaz-donusturuldugu-kaynak-png

Atakum CHP Meclis Grubu’ndan Kurultay Sürecine Net Mesaj: “Mutlak Butlan Değil, Örgüt İradesi Esastır”

Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı sonrasında gündeme gelen “mutlak butlan” tartışmaları ve parti yönetimine ilişkin gelişmeler hakkında dikkat çeken bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e tam destek verilirken, partinin demokratik iradesine yönelik müdahale girişimlerinin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Kurultay sürecine ilişkin yapılan değerlendirmelerde, CHP’nin örgüt yapısının ve delegelerinin özgür tercihleriyle ortaya koyduğu iradenin tartışmaya açılmasının partiye zarar verdiği ifade edildi.

Atakum CHP Meclis Grubu’ndan Kurultay Tartışmalarına Tepki

Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu tarafından yapılan açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin 38. Olağan Kurultayı’nın örgütlerin ve delegelerin demokratik iradesiyle gerçekleştirildiği belirtilerek, kurultayın meşruiyetini hedef alan girişimlerin reddedildiği kaydedildi.

Açıklamada, son dönemde kamuoyunda gündeme gelen “mutlak butlan” tartışmalarının parti içinde ayrışmayı derinleştirmeye yönelik olduğu savunularak şu görüşlere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi'nin örgütlerinin ve delegelerinin özgür iradesiyle gerçekleştirilen 38. Olağan Kurultay'a yönelik mutlak butlan tartışmaları üzerinden partimizi yıpratmaya çalışan girişimleri kabul etmiyoruz.”

“Partimizin Birlik ve Beraberliğine Zarar Veriliyor”

Basın açıklamasında, kurultay sonucunda ortaya çıkan demokratik tercihin tartışmaya açılmasının CHP’nin kurumsal yapısına zarar verdiği belirtildi.

Parti içindeki bazı çevrelerin ve eski Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun süreçteki tutumlarının eleştirildiği açıklamada, bu yaklaşımın Cumhuriyet Halk Partisi’nin birlik ve beraberliğini olumsuz etkilediği ifade edildi.

Açıklamada, örgütlerin ortaya koyduğu iradenin yok sayılmasının partinin iktidar hedeflerine zarar vereceği değerlendirmesi yapıldı.

“Özgür Özel’in ve Parti Yönetiminin Sonuna Kadar Yanındayız”

Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu, mevcut parti yönetimine olan desteğini açık şekilde dile getirdi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu olarak; örgütümüzün iradesiyle seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in ve parti yönetimimizin sonuna kadar yanındayız. Mutlak butlan değil, örgüt iradesi esastır.”

Bu açıklamayla birlikte CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yönelik destek bir kez daha kamuoyuna ilan edilmiş oldu.

“Cumhuriyet Halk Partisi Teslim Alınacak Bir Parti Değildir”

Açıklamanın en dikkat çeken bölümlerinden biri ise CHP’nin siyasi kimliğine yönelik yapılan vurgu oldu.

Partinin köklü geçmişine ve demokratik geleneğine dikkat çekilen açıklamada, Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış müdahalelerle veya çeşitli siyasi hesaplarla yönlendirilemeyeceği belirtilerek:

“Cumhuriyet Halk Partisi teslim alınacak bir parti değildir.” denildi.

Bu ifade, açıklamanın en güçlü mesajlarından biri olarak öne çıktı.

CHP Olağanüstü Kurultayı İçin Delegelerden İmza Desteği

Basın açıklamasının ardından CHP’nin 38. Olağan Kurultay delegeleri tarafından Olağanüstü Kurultay çağrısına yönelik hazırlanan beyanname imzalandı.

Toplanan imzalarla birlikte CHP Olağanüstü Kurultayı’nın gündemine ilişkin önemli başlıklar da netleşti.

Beyannamede;

  • Kurultay Başkanlık Kurulu seçimi,
  • Genel Başkan hakkında güven oylaması,
  • Parti Meclisi hakkında güven oylaması,
  • Yüksek Disiplin Kurulu hakkında güven oylaması,
  • Genel Başkan seçimi,
  • Parti Meclisi asıl ve yedek üyelerinin seçimi,
  • Yüksek Disiplin Kurulu asıl ve yedek üyelerinin seçimi

gibi gündem maddelerine yer verildi.

CHP’de Gözler Olağanüstü Kurultay Sürecine Çevrildi

CHP’de kurultay tartışmalarının gölgesinde yaşanan gelişmeler, parti tabanında ve siyasi kulislerde yakından takip ediliyor. Atakum Belediyesi CHP Meclis Grubu’nun yaptığı açıklama ise örgütlerin önemli bir bölümünün mevcut yönetimden yana tavır aldığını ortaya koydu.

Önümüzdeki süreçte olağanüstü kurultay çağrıları, delegelerin tutumu ve parti yönetiminin atacağı adımlar CHP gündeminin en önemli başlıkları arasında yer almaya devam edecek.

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?