Mustafa Yeşilyurt, Gelecek Partisi’ne geçme sebebini açıkladı

Mustafa Yeşilyurt, Gelecek Partisi’ne geçme sebebini açıkladı
18.12.2019
A+
A-

Samsun’da AK Parti’den ayrılarak Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu partiye geçen Mustafa Yeşilyurt, AK parti’den ayrılma gerekçesi ile ilgili, “Halktan kopmalar başladı. Fikirlerimize saygı duyulmuyordu” dedi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kurduğu Gelecek Partisi’nin Kurucular Kurulu listesinde yer alan Mustafa Yeşilyurt, AK Parti’den ayrılma gerekçeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun’da Gelecek Partisi’nin İl ve İlçe Başkanlarının oluşturulması ile ilgili sürecin nasıl işleyeceğini de anlatan Mustafa Yeşilyurt, AK Parti’de fikirlerini söylemekten çekinen, doğruları konuşmaktan korkan arkadaşlarının olduğuna dikkati çekti.
AK Parti’den ayrılma gerekçesi ile ilgili “Fikirleriniz doğru ya da yanlış kabul görmüyorsa, toplumla bağlarınız kopmuşsa, karşılık bulamıyorsanız kendinizi check etmeniz lazım. Ancak bu AK Parti’de olmuyor. Sorunlar öteleniyor ya da üstü kapatılıyor. Fikirlerini söylemekten çekinen, doğruları konuşmaktan korkan arkadaşlarımız var. Bu tür yapının içerisinde olmam artık mümkün değildi” diyerek ifade eden Mustafa Yeşilyurt, HHALK Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar’a özel açıklamalarda bulundu.
Bir dönem AK Parti’den Atakum Belediye Meclis Üyeliği ve Atakum Belediyesi Başkan Aday Adayı da olan Yeşilyurt, Gelecek Partisi’nde siyasi hayatına devam etmesindeki en büyük etkenin Davutoğlu’nun vizyonu ve inandığı fikirler olduğunu kaydetti. AK Parti’den istifa sürecini de değerlendiren Yeşilyurt, “Halktan kopmalar başladı. Fikirlerimize saygı duyulmuyordu” dedi.
FİKİRLERİNE İNANIYORUM
Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ile sürekli temas halinde olduklarını söyleyen Mustafa Yeşilyurt, “Saygı duyduğum, fikirlerine inandığım, mütevazi bir siyasi modeldir. Partinin kuruluş aşamasında görüşüyorduk ve böyle bir davet geldi. Ben de ülkemizin ve insanlarımızın yeni bir umuda, yeni bir geleceğe, ekonomik gidişat ve sosyolojik sorunları doğru tahlil edecek ve ona göre çözümler üretebilecek bir yapının içerisinde olmam gerektiğini düşündüm” diye konuştu.
“Derdimiz asla makam ve mevki değil” diyen Yeşilyurt, “Gelecek Partisi’nin vizyonu toplumun beklentilerine karşılık verebilmek. 2002-2019 yılları arasında siyasette, toplumda çok şeyler değişti. Günümüzün sorunlarının çok iyi okunması, değerlenlendirilmesi ve doğru tahlil edilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
AK PARTİ’DE KORKU VAR
AK Parti’den ayrılmasındaki süreci de değerlendiren Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; “Parti içinde fikirleriniz doğru ya da yanlış kabul görmüyorsa, toplumla bağlarınız kopmuşsa, karşılık bulamıyorsanız kendinizi check etmeniz lazım. Ancak bu AK Parti’de olmuyor. Sorunlar öteleniyor ya da üstü kapatılıyor. Fikirlerini söylemekten çekinen, doğruları konuşmaktan korkan arkadaşlarımız var. Bu tür yapının içerisinde olmam artık mümkün değildi” şeklinde konuştu.
MAKAM MEVKİ DERDİMİZ YOK
Gelecek Partisi’nin Kurucular Listesi’nde yer alan Mustafa Yeşilyurt, “İl Başkanlığı ya da teşkilatlandırma sürecinde göreviniz olacak mı?” sorusuna da şu şekilde cevap verdi; “Dediğim gibi makam, mevki beklentimiz yok. Biz inandığımız fikirlerin peşindeyiz. Partinin teşkilatlanma aşamaları henüz yeni başlıyor. Önemli olan adil, liyakata önem veren, bu siyasi oluşumun değerlerini doğru analiz edebilen genç, dinamik ve halkta karşılığı olan bir kadro mutlaka oluşacaktır.”
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.