Mustafa Demir’in aile şirketi konkordato ilan ediyor!

Mustafa Demir’in aile şirketi konkordato ilan ediyor!

Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir’in ağabeyi Halil Demir, 95 yıllık aile şirketi için konkordato talebinde bulunduğu ortaya çıktı.

Burak Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş

Burak Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş geçtiğimiz aylarda ekonomik darboğazı gerekçe göstererek konkordato talebinde bulundu.

Bu şirketin bir özelliği de Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Mustafa Demir’in ağabeyi Halil Demir daha doğrusu aile şirketi olması.

Aslında ilk kurucu baba Hüseyin Demir. Hüseyin Demir, 1923’te Trabzon Şalpazarı’nda bakır mutfak gereçleri faaliyeti ile ilk bakırcı atölyesini kuruyor.

Daha sonra 1984 yılında, Halil Demir, İstanbul’a yerleşerek Selahattin Özer ile birlikte Bayrampaşa’da alüminyum levha üretimine başlıyor. Burak Alüminyum firmasının resmi kuruluşu yapılıyor.

95 yıl önce kurulan firma ilk ihracatını 1996’da gerçekleştiriyor.

Burak Alüminyum, konkordato vermeden önce 5 kıta 46 ülkede faaliyet gösteren, otomotivden, ısıtma soğutma sistemlerine, beyaz eşyadan, reklam sanayiine, bina giydirme cephelerinden, uçak parçalarına kadar her alanda başarılı bir şekilde yer alıyor.

300 MİLYON BORÇ

Konkordato talep eden Burak Alüminyum San. ve Tic. AŞ.İstanbul Anadolu 3. Asliye Tic. Mahkemesine konkordato talebinde bulundu. Hacizlere karşı korumaya alındı.

Şirket faaliyetlerinin denetimi için de üç kişilik geçici konkordato komiser heyeti atandı.

Av. Satılmış Şahin’in mahkemeye sunduğu dava dilekçesine göre, 300 milyon lira borcu bulunan şirketin, yaşanan yönetimsel sıkıntılar nedeni ile mali darboğaza girdiği vurgulanıyor.

Kaynak: Analizgazete

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber