Murat Kurum Samsun Valiliğini ziyaret etti

Murat Kurum Samsun Valiliğini ziyaret etti
11.08.2018
A+
A-

Bir dizi ziyaret gerçekleştirmek ve programlara katılmak üzere ilimize gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun Valiliğini ziyaret etti.

Valilik binası önünde Vali Osman Kaymak, Vali Yardımcılarımız, İl Müdürlerimiz ve Şube Müdürlerimiz tarafından karşılanan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Valilik Şeref Defteri’ni imzaladıktan sonra valilik makamında Vali Osman Kaymak’tan ilimiz hakkında brifing aldı. Ziyarette Vali Osman Kaymak, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a el emeği lale işlemeli tablo takdim etti.

Brifingin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, “Değerli Basın Mensupları; Bildiğiniz üzere dün Ordu ilindeydik, bugün de Samsun ilindeyiz. Bu gün şehir ziyaretlerimizi gerçekleştireceğiz. Şehirle ilgili problemleri yerinden tespit edip, konuşacağız. Önümüzdeki yıl da Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100. Yıldönümü. Bildiğiniz üzere bir ekonomik savaş ile karşı karşıyayız. Bu ekonomik savaş içerisinde olanlara Samsun’dan şunu söylüyorum. ‘Bu milletin tarihine bir baksınlar. Bu millet tarihinde, geçmişte neler yapmış, en zor günlerinde nasıl beraber olmuş ve nasıl mücadele etmiş bir baksınlar ve ona göre hareket etsinler.” dedi.

En zor günlerimizde birlik ve beraberlik içerisinde hareket ettiğimizi söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, “Bunu en sonunda 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye’de sokaklarda mücadele ederek gösterdik. Dolayısıyla bu ekonomik savaş da boşa çıkacaktır. Biz güçlü bir ülke olarak yolumuza inşallah devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, liderliğinde açıkladığımız icratlarımızı hızlı bir şekilde yapacağız. Bunu tüm milletimizin bilmesini istiyorum. Bunu da Samsun’dan hep beraber söylemiş oluyoruz. Biz projelerimize ve icratlarımıza aynı şekilde aynı kararlılıkla devam edeceğiz. Milletimizin bunu bilmesini istiyoruz.

Biliyorsunuz, Samsun ilkadım şehri. Sağ olsun, Valimiz bize makamında Samsun’la ilgili sunum yaptı. Samsun bir sağlık kenti, bir spor kenti ki, çok başarılı spor organizasyonları yaptı. Aynı zamanda Samsun bir turizm kenti. Bu gün baktığımızda Samsun’da turizmle alakalı birçok tesisimiz ve 9 tane mavi bayraklı plajlarımız var. Atık noktasında da Samsun denize sıfır atık bırakan bir şehrimiz. Samsun Kızılırmak Deltası 100 günlük eylem planımız içerisinde. Kızılırmak Deltasının UNESCO Dünya Mirası olması yolunda çalışmalarımız var. İnşalah bu deltayı UNESCO Dünya Miras Listesine sokarak da tüm dünyada başarılı, gerçekten görmeye değer bir tarihi mirası, doğal dokuyu inşallah UNESCO Dünya Mirası Listesine eklemek üzere çalışacağız.” şeklinde konuştu

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Alt Yapı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen Kentsel Dönüşüm çalışmaları olduğunu belirten, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, “Kentsel Dönüşüm çalışmalarını da bu gün yerinde inceleyeceğiz. Bilhassa problem gördüğümüz İlkadım ve Canik ilçelerindeki kararları bu gün inşallah alacağız. Hızlı bir şekilde buralarda Kentsel Dönüşüm projelerimize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Yine şehrin içinde kalmış birçok sanayi sitemiz var. Bu sanayi sitelerimizi de şehrin ihtiyaçlarını giderecek ve şehre zarar vermeyecek alanlarda yeni sanayi alanları ürüterek, bu alanlarda ne yapabilirizi kendi içinde çalışıp kararları da bu gün veriyor olacağız.

Samsun’da yeşil alan noktasında gerçekten eski Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz’ın 19 yıllık verdiği mücadele sayesinde yaptıklarını gözümüzle görüp şahit olduk. Samsun 800 dönüm alan üzerine kurulu Anadolu’da tek Golf sahasına sahip bir ilimiz. Bu proje çok başarılı bir proje. Bu projelere bizim yenilerini de eklememiz gerekiyor. Biliyorsunuz eski 19 Mayıs Stadyumu’nun olduğu yer bir Millet Bahçesi olarak projelendiriliyor. Yıkımına başlanacak. Valimiz bu süreci kendisi yürütecek. Dolayısıyla burayı da inşallah Yerel Seçim öncesinde Millet Bahçesi olma noktasında hızlı bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor.” dedi.

Sıfır atıkla alakalı 100 günlük eylem planı çerçevesinde tüm resmi kurumlarda bir proje yürüttüklerini ifade eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum, “Bu projeyi de bildiğiniz üzere Sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanımefendi liderliğinde yürütüyoruz. Hanımefendi projeye çok önem gösteriyor. Biz de 100 günlük eylem planı çerçevesinde bunu inşallah tüm Türkiye’de yaygın hale getireceğiz. Bu manada Samsun’da şanslıyız. Çünkü gerçekten Samsun çevreci ve çevreye duyarlı bir ilimiz. İnşallah bu duyarlılığını biz daha da üst noktalara çıkaracağız. Bununla ilgili tespitlerimizi bu gün sahada yapacağız. İnşallah bu projelerin kararını da bu gün verip işlerimize hızlı bir şekilde devam edeceğiz.” diye konuştu.

Millet Bahçesi’nin yapılacağı 19 Mayıs Stadyumunun en azından bir kısmını sembolik olarak bırakıp, ileride çocuklarımıza bir gün burada 19 Mayıs Stadyumu vardı, insanlar burada Samsunspor’a canlarını verdi. Buranın bir kısmını sembolik bir spor müzesi olarak yapsak nasıl olur sorusuna, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ‘olabilir deyip bu önerinizi projede dikkate almaya çalışacağız.’ dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, Vali Osman Kaymak ile birlikte Büyükşehir Belediyesini ziyaret etmek üzere Valiliğimizden ayrıldı.

Valiliğimiz ziyaretlerine ayrıca, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar, Fatma Varank, Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, Mekansal Planlama Genel Müdürü Yavuz Erdal Kayapınar, Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürü Muhammet Ecel, Milli Emlak Genel Müdürü Tufan Büyükuzun, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Mehmet Ali Kahraman, Çevre Yönetimi Genel Müdürü Sebahattin Dökmeci ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ömer Bulut eşlik etti.

AK Parti Samsun İl Başkanlığını ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Samsun’da hayata geçirilmesi planlanan projelerle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etti. Bakan Kurum, il binasına AK Parti Çevre Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ile birlikte gelirken AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman ve çok sayıda partili tarafından karşılandı. Ziyarette AK Parti Samsun Milletvekilleri Yusuf Ziya Yılmaz, Orhan Kırcalı, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilçe belediye beşkanları, İl Kadın Kolları Başkanı Rabia Bay Keser, İl Gençlik Kolları Başkanı Cem Emre Çakan da yer aldı.

Ziyarette Bakan Kurum’a hediye veren AK Parti İl Başkanı Av. Hakan Karaduman, yaptığı açıklamada, “Çok kıymetli Bakanımız Ordu’da yaşanan sel felaketi nedeniyle bölgede incelemelerde bulundu. Davetimizi kırmayarak dün akşam şehrimize geldi. AK Parti İl Başkanlığımızı ziyaret ederek bizleri onurlandırdı. Sayın Bakanımızı şehrimizde ve partimizde ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz. 24 Mart’ta gerçekleştirdiğimiz kongrede göreve geldik. Sizler gibi genç bir yönetimi kurulumuz var. 24 Haziran seçimlerinde milletvekillerimiz ve teşkilatlarımızla birlikte iyi bir koordinasonla çalıştık. Elhamdülillah sonuçlarını da güzel şekilde aldık. Kongremiz ve bayramdan sonra hızlı şekilde sahaya inerek yerel seçim çalışmalarına başlayacağız. Cumhurbaşkanımız seçim çalışmaları kapsamında Samsun mitinginde bahsettiği özellikle kentsel dönüşümle ilgili bir çok konuyu toplantılarda istişare edeceksiniz. Toplantımızın şehrimizin sorunlarına katkı yapacağına ve hızlı şekilde çözüme kavuşacağına inanıyorum” dedi.

Çevre Kültür ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Şehirimizin şehircilik açsısndan geleceği konusunda atılacak adımlar için Sayın bakanımızla yapacağımız istişareler çok önemli. Teşkilat mensuplarımızla Samsun’da önemli başarılara imza attık. 24 Haziaran seçimlerinin hemen arkasından başkanlık sistemi hükümetinin oluşması, Cumhurbaşkanımızın halkın oylarıyla yeni sistemin ilk başkanı olarak seçilmesiyle yeni süreç başladı. Büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz büyük azimle çalışmalara devam ediyoruz. Burada öncekllkle sorunlarımız var. Sorunlarımızın çözümü noktasında sayın Cumhurbaşkanımızı şehrimize geldiğinde altını çizdiği noktaları bizlerde milletvekili seçilir seçilmez hayata geçirme noktasında irade gösteriyoruz. Samsun hem tabiat varlıkları hem kültürel zenginliği hem de gelecek vizyonuyla ilgili almış olduğu önemli kararlarla birlikte çok önemli şehir. Dünyada artık ükelerden ziyade şehirlerin yarıştığı sürece girirldi. Biz attığımız adımlarla geleceğin şehirlerini şekillendiriyoruz.”

“Biz ülke olarak bir takım saldırılarla karşı karşıyayız. Biz çalışmaya, projelerimize devam ediyoruz. 15 Temmuz’da tankla topla korkutamayanlar dolarla hiç korkutamnazlar. Biz tanımış olmaları gerekiyordu. Hala tanımayan varsa bilsinler ki bu badireden de milletçe tek yürek olarak çıkacağız. Sizinle şu ana kadar yaptığımız görüşmelerin çok faydalı olduğuna inanıyorum. Hızlı karar alma süreci ve hızlı şekilde sorunlara çözüm üretme noktasına geldik. Umuyorum sizin ve değerli ekiplerinizin buradaki varlığı şehrimizin geleceği için alınacak kararlar için çok hayırlı çalışmanın başlangıcı olur.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ilk Ordu’da yaşanan sel felaketi hakkında açıklama yaparken, “Yaşanan sel felaketi dolayısıyla dün Ordu’da sahada tespitlerimizi yaptık. 1 vatandaşımız hayatını kaybetti, 8 vatandaşımız yaralandı. Yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun diliyorum hayatını kaybeden vatandaşımızı da Allah’an rahmet diliyorum. Stratejik eylem planı hazırlıyoruz. Tüm Karadeniz Bölgesi için yapılması gerekenler var. İklim değişikliği ile birlikte derelerin ıslahı atık ve yağmur su kanallaları menfezlerin yeniden gözden geçirilmesi konusunda çalışmamız var. Yakın zamanda valiliklerimiz ve belediyelerimizle işbirliği içinde yapacağız” dedi.

Türkiye’nin ekonmik bir savaş ile karşı karşıya kadığını ifade eden Bakan Murat Kurum, “Aslına bakarsanız son 6-7 yıldır mücadele söz konusu. Önümüzdeki yıl Mıusatafa Kemel Atatürk’ün Samsun’a gelişinin 100. yılı. Milletimizin mücadele tarihi çok eski. Bu millet hiç kimseye boyun eğmemiş. Hep zor günlerde beraber olmuş. Bugünde ekonomik savaş karşısında milletimiz birliğini beraberliğini tek yürek şeklinde koruyarak verilmesi gereken cevap ne ise en net şekilde verecektir. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bunu en son 15 Temmuz’da sokaklarda herkese gösterdik. Hala daha anlamış değillerse bir kez daha anlatırız. Biz bu mücadeleden, ülkemizin bağımsızlığından, toğrağından hiçbir şekilde ödün vermeyeceğiz. Bunu da nasıl anlamaları gerekiyrsa analatacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, önderliğinde sahada zaten gösterdik. 2002 yılından beride net şekilde gösteriyoruz. Bu ülke büyüyor. 100 günlük icraatlarımızın hepsinin uygulamsını yapıyoruz. Dolayısıyla mesajımızı sahada vereceğiz, büyüyerek vereceğiz. Sizlerinde bu konuda hiçbir tereddütünüz olmasın. Bundan kimsenin endişesi ve şüphesi olmasın. İşimize aynı hız ve karalılıkla devam edeceğiz.”

“Samsun, ilkadım, sağlık, turizm, spor kenti. Geçmişteki yöneticilerimiz çok iyi çalışmışlar. Hep üstüne koya koya bir yere getirmişler. Biz de bulunduğu yerden daha yukarıya nasıl çıkartırız mücadelesini yapacağız. Bunun için Samsun ilimize geldik ve sizlerl istişareler yapacağız. Samsun için çok önemli projemiz var. Kuş cenetini inşalah UNESCO miras listesine koyma hedefimiz var. Geçmişte bir proje mevcuttu. O projeye biz sahip çıkarak çalışmalarımız hızlı şekilde sürdüreceğiz.”

“İlkadım ve Canik ilçelerinde devam eden kentsel dönüşüm sorunlarını yerinde tespit edeceğiz. Kentsel dönüşüm noktasında yapılması gereken neyse kararlarını alıp sahada uygulamasını yapacağız. Canik’te sanayi alanının dönüşümü camii yapımı etrafında bir külliye mantığında gençlerin çocukların yaşlıların her türlü faaliyetler yapabildiği yeşil alanı olan içerisinde hiçbir rantın olmadıuğı şehre ve doğaya saygılı çevreye duyarlı proje gerçekleştireceğiz. Burada bisiklet yolları yürüyüş yolları sağlıklı yaşamla ilgili alanlar millet parkıyla bütünleşmiş olacak. Sanayi alanıyla birlikte 200-250 dönüm alana tekabül ediyor. Millet bahçesi iki katına büyümüş olacak. Bununla ilgili belediyemiz master planı hazırlıyor. Master planı çerçevesinde bu millet bahçesi büyüyecek. Samsunlu vatandaşlarımızın gününü geçirebilecekleri, mutlu oldukları bir alan olması noktasında projemizi inşallah gerçekleştirmiş olacağız.”

“Sıfır atık ile alakalı bir çok kamu kuruluşunda projeler gerçekleştireceğiz. Mavi bayraklı plaj sayımızı artıracağız. Kamu lojmanlarının satımı, oturanlardan talebi olan yerlerden başlayarak satışı noktasında projelerimiz var. Yine atıl tarım arazilerinin kiralanarak veya satılarak tarımı arttırmaya yönelik projelerimiz var. Bu konuda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hızlı etkin verimli şekilde bunları yapıyor olacağız.”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ordu’da yoğun yağışların neden olduğu sel felaketinden etkilenen bölgelere yaptığı ziyaretlerin ve hasar gören alanlardaki incelemelerinin ardından bir dizi temaslarda bulunmak üzere Samsun’a geldi.

“Şehrimizle İlgili Vizyon Projelerimizi Masaya Yatırdığımız Verimli Görüşmeler Gerçekleştirdik”

Bakan Kurum’un Samsun ziyaretinden büyük memnuniyet duyduklarını ifade eden AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “Ordu’da yoğun bir çalışma programı izledikten sonra bizi kırmayarak şehrimize gelen Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bakanımızın ziyareti, Samsun’un çevre ve şehircilikte hızla atacağı adımların göstergesidir. Dün akşam şehrimize ulaştığı andan itibaren Sayın Bakanımızla; şehrimizde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları, Millet Bahçesi Projemiz, çözüm bekleyen sorunlarımız, vizyon projelerimizle ilgili çok verimli görüşmeler gerçekleştirdik.” dedi.

Karaaslan ayrıca, “Doğal, tarihi, kültürel değerleri ve sahip olduğu gelişme dinamikleriyle büyüyen Samsun’umuz için sürekli sahadayız, tespit ettiğimiz sorunların hızla çözüme ulaştırılması için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

“Geleceğin Şehirlerini Oluşturmak Amacıyla Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”

AK Parti İl Başkanlığı ziyaretinde bir konuşma yapan Karaaslan, Ordu’da yaşanan sel felaketinden etkilenen ve zarar gören Ordu’lulara geçmiş olsun dileklerini iletti.

AK Parti’nin şehircilik vizyonuna değinen Karaaslan, “Şehirlerimizin çözüm bekleyen birtakım sorunlarının çözümü noktasında Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’ın ifade ettiği; Cumhurbaşkanlığı hükümetinin 100 Günlük İcraat Programı’nda geniş bir şekilde yer alan, çevresiyle barışık, doğayla uyumlu, sürdürülebilir, yaşayanlarını kaliteli mekânlarla buluşturacak donanıma sahip, yeşil ve açık alanlarıyla insanı merkeze alan, şehir ekonomisine katkı veren, kimlikli şehirler idealimizle geleceğin şehirlerini oluşturmak amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

“Tarihimiz, Milli Ruhla Kazandığımız Zaferlerin Sayısız Örnekleriyle Doludur”

24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan yeni dönemin en önemli özelliğinin icraatların hızla hayata geçirilmesi olduğunu ifade eden Karaaslan, “Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin ilk 100 Günlük İcraat Programı bu konudaki kararlılığın en önemli göstergesi olmuştur.” dedi. “Ülke olarak bugün, Dolar üzerinden gerçekleştirilen saldırılarla karşı karşıyayız. Son yıllarda yaşadığımız kriz ve çökertme operasyonlarını hükümetimizin güçlü iradesi ve binlerce yıllık milli birlik ruhumuzla akim bıraktık. Dolar’da yaşanan yükseliş açık ve net bir ekonomik savaştır. Tüm makroekonomik veriler, istihdamla ilgili göstergeler, bankacılık-finans sistemi iyiye giderken döviz kurlarında yaşanan yükseliş bir operasyondur. Daha önce bu tarz girişimlerin hiçbirine boyun eğmediğimiz gibi bugün de dik duracağız. Bizler önümüze bakıyor; hız kesmeden proje üretmeye, ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkartma hedefimiz doğrultusunda çalışmaya devam ediyoruz. İstiklali ve istikbali söz konusu olduğunda ölümü öldüren cesaretiyle tüm Dünya’ya ders veren milletimizi 15 Temmuz’da tanklarla, toplarla korkutamayanlar Dolar’la hiç korkutamaz. Tarihimiz bu cesaretin, milli ruhumuzla kazandığımız zaferlerin sayısız örnekleriyle doludur.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun’da Valilik, AK Parti İl Başkanlığı, Büyükşehir Belediyesi ziyareti ile Canik ve İlkadım’daki kentsel dönüşüm alanlarının ardından Kızılırmak Deltası’nı da gezecek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.