Milletvekili Yılmaz: Türkiye güçlü olmalı

Milletvekili Yılmaz: Türkiye güçlü olmalı
21.07.2018
A+
A-

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ülke ve kent için fayda getiren her çalışmanın içerisinde olacağını ifade ederek, “Türkiye, şer güçlerin oyunlarına fırsat vermememiz için güçlü olmak zorunda” dedi

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Samsunlu iş insanlarının onuruna verdiği kahvaltı programına katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde başlattığı Samsun’un dinamiklerinin biraraya getirilerek kent adına sinerji oluşturmayı amaçlayan program, bu defa iş insanları tarafından organize edildi. Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun’da bulunan Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, belediye başkanları ve iş adamlarının katıldığı toplantıda Milletvekili Yılmaz, kentte önemli dostlukların ve güzel bir çalışma ortamının kurulduğunu, bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğini söyledi.

Yıllarca hem iyi hem de kötü günde bir arada olduklarını ifade eden Milletvekili Yılmaz, Samsun iş dünyasının değerli isimlerinin onuruna organize ettiği program için herkese ayrı ayrı teşekkür etti. Yılmaz, 24 Haziran seçimleri sürecinde, Samsun’da kendisinin milletvekili seçilmesiyle beraber yerel yönetim kademelerinde yenilenmelerin olduğunu hatırlattı.

‘FAYDA GETİREN HER ÇALIŞMADA OLACAĞIZ‘

Bu yeni sürecin şehre yeni bir takım dinamikler ve aksiyonlar kazandıracağına inandığını ifade eden Yılmaz, “Ben elimden geldiği kadar Ankara’daki çalışmaların dışında, Samsun’a gelerek kent için çalışmalarımı aksatmadan sürdüreceğim. Ülkemizin ihtiyaç ve sorunlarına ışık tutacak mücadeleyi vermeye çalışacağım. Milletvekili olarak çalışma alanlarımız belli ama fayda getirecek her çalışmanın içinde olmaya çalışacağım. Ülkemiz, kentimiz için faydalı ne varsa bizde orada olacağız” dedi.

‘KESİNLİKLE FIRSAT VERMEMELİYİZ’

4 Haziran seçimlerinin basit bir seçim olarak değerlendirilmemesi gerektiğini vurgulayan Milletvekili Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Türkiye yepyeni bir yönetim anlayışına, sistemine girdi. Bunun faydalarını ve ortaya koyduğu sonuçları zaman içerisinde göreceğiz. Çok iyi olacağına gönülden inanıyorum. Türkiye 95 yıldır demokrasi, kalkınma daha fazla zenginleşme, kişi başına düşen geliri yükseltme ve bu coğrafyada daha güçlü olma mücadelesi veriyor. Bu mücadeleyi verirken çeşitli iç ve dış badirelerle karşı karşıya kalıyoruz. Maalesef Türkiye’nin önüne sürekli olarak set örülmeye çalışıldı. 16 yıllık süreçte Türkiye üzerinde bir takım hesaplar uygulandı. Bu hesapların en acımasızı, en kirlisi ve en haini 15 Temmuz 2016’da yaşanan FETÖ terör örgütünün darbe girişimiydi. Allah, bizi çok büyük bir tehlikeden ve badireden kurtardı.  Türkiye, çok büyük bir travmanın eşiğinden geçti. Bu tehlikenin hatırlatmasını şuan niye yapıyorum; bizim bu coğrafyada güçlü olmamız lazım. Ekonomisiyle, demokrasisiyle, savunma sanayisiyle güçlü bir ülke haline gelmemiz şart. Eğer bunu sağlayamazsak, buna benzer başka badirelere kalkışacak şer güçler her zaman cesaret bulacaktır.  Yani, ‘Bir fırsat yakalama çabası içerisinde olabilirler’ diye düşünüyorum. Bunun için, şer odaklara kesinlikle fırsat vermemeliyiz.”

Yılmaz, ülkenin bekasının her şeyin üzerinde olduğunu ifade ederek, büyük hedeflerin gerçekleşmesi için el ele verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Milletvekili Yılmaz: “Görsel kirlilikle mücadele edilmeli”

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “TKB olarak tarihimize sahip çıktık ama görsel kirlilikle de mutlaka mücadele etmeliyiz.” dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, Ordu’nun Ünye ilçesinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği (TKB) toplantısına katıldı.

Türkiye’de tarihi mirasları korumak için 2000 yılında kurulan Tarihi Kentler Birliği’nin toplantısı Ünye’de düzenlendi. 20-21 Temmuz tarihleri arasında yapılan buluşmaya çok sayıda belediye başkanı ve temsilcileri katıldı.

Tarihi Kentler Birliği Eski Başkanı olan AK Parti Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, davet üzerine toplantıda yerini aldı. Bilgi ve tecrübelerini belediye başkanlarıyla paylaşan Yılmaz, TKB’nin Türkiye’de özellikle tarihi ve kültürel dokuyu ortaya çıkaracak önemli çalışmalara imza attığını söyledi.

Tarihi mirasa sahip çıkılması adına ülkede büyük bir duyarlılığın oluştuğunu ifade eden Yılmaz, kentlerde bir yandan tarihi doku ortaya çıkarılırken, bir yandan da görüntü kirliliğiyle mücadele edilmesi gerektiğine dikkat çekti.

‘GÖRSEL KİRLİLİKLE MÜCADELE EDİLMELİ’

Belediye başkanlığı döneminde Samsun’da bu konuda önemli çalışmaların yapıldığını hatırlatan Yılmaz, “Tarihi dokunun değer kavramı artık ülkemizde oturmaya başladı. Ecdat miraslarına sahip çıkılması, kentlerin tarihi dokularının hayat bulması bir ülke için çok önemli. Biz değerlerimize korumaz, gelecek nesillere taşımazsak tarihimiz yok olur gider. Bu çalışmaları yaparken bir yandan da artık kentlerde görsel kirlilikle mücadele olgusunu ön plana çıkarmalıyız. Bunu sağlarsak şehirlerde büyük bir bütünlük güzellik oluşur.” dedi.

Toplantıda, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Tarihi Kentler Birliği Başkanı Nihat Çiftçi, Tarihi Kentler Birliği Onursal Başkanı Çevre Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı’nın Kurucusu Prof. Dr. Metin Sözen ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Asıl Güzelbey’de hazır bulundu.

Program sonunda “Kentlerin Tarihine 18. Yıl” ismine özel pasta kesildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber