Milletvekili Yaşar’dan devlette şeffaflık vurgusu

Milletvekili Yaşar’dan devlette şeffaflık vurgusu
14.11.2021
A+
A-

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar; yaptığı açıklamada dış politikada denge siyasetinin önemine dikkat çekerek; devletlerearasaı siyasette şefafflığın mutlaka sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. .

DIŞ POLİTİKADA DENGE POLİTİKASI VE ŞEFFAFLIK ŞART

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar TBMM’de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Katar Devleti Hükümeti Arasında Büyük Çaplı Organizasyonların Yerine Getirilmesinde İş Birliği Konulu Niyet Mektubunun Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi önerisi üzerine söz alarak konuşma yaptı.

Dış politikada milli çıkarların esas alınarak denge politikası uygulaması gerektiğini söyleyen Bedri Yaşar; bugün Türkiye’nin dış politikada ne yazık ki sıkışmış ve bağımlı bir siyaset izlediğini belirtti.

Dış politikanın seyri, yatırımların artması için TBMM’ne gelen uluslararası antlaşmaların oldukça önemli olduğunu söyleyen Bedri Yaşar; bu antlaşmaların artması için demokrasi, adalet, hukuk, liyakat, şeffaflık kavramlarına daha çok önem vermemiz gerektiğini belirtti.

“Sıfır sorun dendikçe hep sorun yaşandı.” Diyen Yaşar; dış politikamızda yıkıcı değil yapıcı siyaset anlayışının benimsenmesi gerektiğini söyledi.

ANTLAŞMALAR ŞEFFAF OLMALI

Ortadoğu siyasetinin de önemine vurgu yapan Bedri Yaşar; özellikle Katar ile yapılan yatırımlarla ilgili olarak şu açıklamada bulundu:

 “2015 yılından bu yana Katar ile Türkiye arasında 68 anlaşma ve işbirliği protokolü imzalanmıştır. Katar’ın Türkiye’deki toplam yatırım bakiyesi 2020 yılı sonuna kadar 33,2 milyar dolar olmuştur. Türkiye’nin yatırıma ihtiyacı olduğu bir dönemde bunlar son derece olumlu gelişmelerdir.

Ancak sorun şudur: Özellikle Katarla olan ilişkilerde ikili ülke arası ilişkiler değil; ikili şahıs arası ilişkiler şeklinde politikalar yürütülmektedir. 

Yapılan anlaşmalar oldu bittikten sonra kamuoyu ile paylaşılmaktadır.

Devlet yatırımlarda şeffaf olmalıdır. Hukuki gerekleri yerine getirmeli ve yapılan yatırımları açık olarak kamuoyu ile paylaşmalıdır. Şahsi varlıklar elbette satılabilir. Ancak; üzerine titrediğimiz, yetim hakkı dediğimiz varlıkların satışını yaparken milyon kere düşünmek gerekir. Biz bu varlıkların şeffaflıktan ve denetimden uzak tutularak satılmasına karşıyız.”

Türkiye 2022 Yılında Katar’da Düzenlenecek Dünya Kupası Organizasyonu Hazırlıklarında Güvenlik Alanında Etkin Rol Oynayacak

TBMM’ne gelen niyet mektubuna değinen Bedri Yaşar; bu mektup ile “2022 yılında Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası organizasyonu esnasında yapılacak bilgi ve tecrübe paylaşımıyla iki ülke arasında yürütülmekte olan güvenlik iş birliği faaliyetlerinin daha da pekiştirilmesi” gerekçesiyle güvenlik birimlerinin Katar’da görevlendirileceğini söyledi.

Mektupta yer alan terörle mücadele tedbirlerinin, suçla mücadele tedbirleri kavramlarının belirgin olarak altının çizilmesi gerektiğine vurgu yapan İYİ Parti’li Yaşar; “Şu unutulmamalıdır ki; Biz yabancı ülkelerin iç işlerine asla müdahale etmemeliyiz. Sadece orada deneyimizle, bilgimizle destek vermekten ibaret bir anlaşma gerçekleştirmeliyiz. ”dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber