Milletvekili Usta Samsun’un yol sorunlarını dile getirdi

Milletvekili Usta Samsun’un yol sorunlarını dile getirdi
20.11.2020
A+
A-

İYİ Parti Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Plan Bütçe Komisyonunda Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı bütçesinde Samsun’un yol sorunlarını dile getirdi.

USTA SORDU BAKAN CEVAP VEREMEDİ!

Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu hakkında konuşan Usta önemli açıklamalarda bulundu.

Usta, 2007 yılında ihalesi yapılan Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu hakkında 2010 yılında buradan tırlar geçecek, yol açılacak diye verilen sözleri hatırlattı.

İhale yapılalı 13 yıl, söz verileri 10 yıl geçti fakat burada yapılan hiçbir şey yok diyen Usta, bu zaman zarfında 2 müteahhit ve 5 taşeronun değiştiğini söyledi.

Daha önce TBMM’de bu konuları dile getirdiğinden bahseden Usta, “ben bunları mecliste söylediğim zaman göstermelik birkaç araç gönderildi, orada taşeronları çalıştırdılar işçilerin parası verilmedi mağdur oldular” dedi.

Ayvacık açısından önemli bir yol olduğunu vurgulayan Usta, bu yolun sahille içeriyi birbirine bağlayan önemli bir hat olduğundan bahsetti.

Usta: “Bu yola söz verilmiş, projesi hazır bu konuyla ilgili 2021 yılı bütçesinde bir ödenek koydunuz mu? 2021 yılında bu yol yapılacak mı? “diye sordu. Ancak Bakan Karaismailoğlu bu soruları yanıtsız bıraktı’’

HAVZA-VEZİRKÖPRÜ ÖLÜM YOLU!

Havza-Vezirköprü-Boyabat yolunun çok işleyen ve gidiş-geliş bir yol olduğunu söyleyen Usta, ‘’Bu yolda çok ciddi kazalar oluyor. İş kaybı var, insan kaybı var bu yolun 2021 yılı bütçesinde başlayıp bitirilmesi gerekiyor’’ dedi.

Usta, Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, ‘’burası yapılamayacak bir yol değil projesi hazır, bütçenizde buna yer veriyor musunuz?’’ diye sordu. Ancak yine soruları yanıtsız kaldı.

SORULARA CEVAP GELMEYİNCE USTA YAZILI ÖNERGE VERDİ

Samsun ilçelerinin yol sorunlarından bahseden, 2021 Yılı Bütçesinde bu yollara yer verilecek mi diye soran Usta, sorularına cevap alamayınca komisyona yazılı önerge verdi.

ŞOFÖRLER BU YOLDA ŞEHADET GETİRİYOR!

Havza-Vezirköprü-Boyabat yolu hakkında tır şoförlerinin buradan geçerken şehadet getirdiğini söyleyen Usta, “Bu yola defalarca söz verildi Devlet buraya el atmak durumundadır ”dedi.

Usta’nın önergesi olan Havza-Vezirköprü-Boyabat yoluna 2021 Yılı Bütçesinde 30 Milyon TL verilmesi komisyona sunuldu fakat reddedildi.

5 TANE SAMSUN AKP MİLLETVEKİLİ VAR BİR TANESİ BURADA DEĞİL!

Ayvacık-Taşova-Erbaa yolu için Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in de sözü olduğunu hatırlatan Usta, “kaç seçimdir bu sözler üzerinden oy alınıyor fakat hala yapılan bir şey yok ”dedi.

Samsun dışında ki Cumhuriyet İttifakı Milletvekillerinin Komisyonda kendi bölgelerinin sorunlarından bahsettiklerini vurgulayan Usta, “Samsun’un 5 tane AKP Milletvekili var bir tanesi buraya gelip takip etmiyor” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber