Milletvekili Karaaslan Malazgirt’te

Milletvekili Karaaslan Malazgirt’te
26.08.2018
A+
A-

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde anma programlarına katıldı.

Malazgirt Zaferi’nin 947. yıldönümü dolayısıyla Bitlis’in Ahlat ve Muş’un Malazgirt ilçelerinde, Cumhurbaşkanlığı himayelerinde Okçular Vakfı tarafından anma etkinlikleri düzenlendi. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etmek üzere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan da anma programlarına katıldı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla, Türklerin Anadolu’ya giriş kapısı olan Ahlat’ta Dünya’nın en büyük Türk İslam Mezarlığı sıfatına sahip Ahlat Selçuklu Meydan Mezarlığı’nı ziyaret eden heyet daha sonra Malazgirt Meydan Muharebesi Tarihi Milli Parkı’nda büyük bir coşkuyla gerçekleşen anma etkinliklerine katıldı.

“Bizi Biz Yapan Değerlerimize Sahip Çıkıyoruz”

Malazgirt Zaferi’nin tarihin en büyük zaferlerinden biri olduğunu ifade eden Karaaslan, “26 Ağustos 1071 tarihinde, Sultan Alparslan kumandasındaki kahraman ordumuz, kendisinden imkân noktasında kat kat güçlü olan Bizans ordusunu; iman ve cesaretiyle yenerek Anadolu’nun ebedi Türk yurdu olmasını sağlayan Malazgirt Zaferi’ni kazanarak yeni bir başlangıç yapmıştır. Bugün 947. yıldönümünü gururla kutladığımız Malazgirt Zaferi; Anadolu’nun yüzlerce yıldır yurdumuz olduğunun tescilidir. Bu vesileyle başta Sultan Alparslan olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.

Asırlardır ‘tek millet’ bilinciyle huzur ve emniyet içinde yaşadığımız Anadolu toprakları üzerinde tüm saldırılara karşı en güzel cevabı her zaman birlik ve beraberliğimizle verdik. İstiklal ve istikbalimizin teminatı Malazgirt ruhu, üzerinden yüzlerce yıl geçmiş olsa dahi milletimizin yüreğinde diridir. Bugün de ülkemiz üzerinde oynanan türlü oyunlara, kurulan tuzaklara, bağımsızlığımıza kasteden girişimlere tıpkı 1071’de olduğu gibi gereken güçlü cevabı tam 947 yıl sonra Malazgirt Meydanı’ndan veriyor, bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkıyoruz.

Bugün Sayın Cumhurbaşkanımızın buradan tüm Dünya’ya verdiği mesajlar çok güçlüdür. Biz, istiklali uğruna tüm varlığından vazgeçen, ölümü göze alan bir milletiz. Biz, ‘kefenim sırtımda’ diyerek yola çıkan Sultan Alparslan’ın kutlu emanetini taşıyoruz. Bugün, bağımsızlığımıza zarar vermeye yönelik hiçbir tehdidi ciddiye almıyor, saldırıları elimizin tersiyle itiyoruz. Dün olduğu gibi bugün de başaramayacaklar.

Binlerce yıldır taşıdığımız emanetin bilinciyle ecdadımızın canlarıyla ve kanlarıyla vatan kıldığı bu topraklarda barış ve kardeşlik içinde birlik ve beraberliğimizi korumaya devam edecek; namusumuz bildiğimiz bu topraklara sonuna kadar sahip çıkacağız. Şanla, şerefle, zaferlerle dolu tarihimizden aldığımız ilhamla 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize ulaşacak, güçlü ve müreffeh geleceğimizi hep birlikte inşa edeceğiz.” açıklamalarına yer verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber