Milletvekili Fuat Köktaş: Projeler 2017’de de Tam Gaz Devam

2017 de de yeni Anayasa ile birlikte yeni projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz…

31.12.2016
A+
A-
AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, partisinin Canik İlçe Danışma Meclisi Toplantısında konuştu. Milletvekili Köktaş, “2016 yılının tüm olumsuz olaylarına rağmen hükümetimiz yatırımdan taviz vermedi. İnşallah 2017 de de yeni Anayasa ile birlikte yeni projeleri de hayata geçirmeye devam edeceğiz” dedi.
milletvekili-koktas-projeler-2017de-de-tam-gaz-devam
AK Parti Canik İlçe Danışma Meclisi Toplantısı Canik Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen Toplantıya AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş, Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, AK Parti Canik İlçe eski Başkanı Yılmaz Hocaoğlu, Belediye Meclis Üyeleri, Mahalle Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yönetim kurulu ile ve Teşkilat üyeleri katıldı.
milletvekili-koktas-projeler-2017de-de-tam-gaz-devam 
Toplantıda konuşan Milletvekili Köktaş, “2016 yılının küçük bir değerlendirmesini yaparak bugünlere gelirsek, 2016 yılı siyasi, iç politika, dış politika ve ekonomik olarak çok çalkantılı bir süreç olarak geride bıraktık. 
Son olarak ise 316 AK Partili milletvekili ile daha önceden aslında CHP, HDP, MHP ve AK Parti’nin uzun bir süreç içinde 60 madde üzerinde çalıştıklarını anayasa maddelerinin 42. maddesinde bir tıkanıklık olmuştu. O günün CHP Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ya bunların hepsi geçer ya biz çekiliyoruz dedi. Şimdiki Cumhurbaşkanımız o günün Başbakanı sayın Recep Tayyip Erdoğan ise “bu anayasa değişikliği bütün partilerin seçim programlarında var. Gelin hangisinde uzlaşıldıysa çıkartalım” demesine rağmen çıkartılmayız. Ama Cumhurbaşkanlığını 10 Ağustos 2014 yılından itibaren halkımızın seçmesiyle bir fili durum başlamıştır. Başlayan bu fili durum nedir dersek, Cumhurbaşkanı köşke çıkmadan yani Cumhurbaşkanı seçilmeden önceki, şimdi Beştepe’ye çıkmadan önce şunu demişti. 1982 anayasası parlementoyu pasifize eden Cumhurbaşkanlığı güçlendiren bir anayasadır, ben alışılagelmiş bir Cumhurbaşkanı olmayacağım anayasanın Cumhurbaşkanına verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağım diyerek aziz milletimizden oy almış bir Cumhurbaşkanıdır. Ve bu yetkileri kullanmaya kalktığında ortaya bu fili durum ortaya çıktı. Olmuşken bu fili durumu değiştirmek lazımdı yani mevcut Cumhurbaşkanlığı şekline geçirmek lazımdı. Bu da demokrasilerde parlementer sistemde ya bugünkü parlementer sistem güçlü sistemde yapılır, ya başkanlık sistemi, ya yarı başkanlık sistemi yada partili cumhurbaşkanı sistemi. Hepside demokratik bir sistemdir. Bugün de Anayasa komisyonundan geçerek Meclis Genel Kurulu’na gelen yeni anayasayı önümüzdeki hafta içinde görüşmelere başlayacak ve bir aksilik de olmazsa inşallah 2017 yılının ilk çeyreği içerisinde de referandum ile milletimizin takdirine sunacağız.”
milletvekili-koktas-projeler-2017de-de-tam-gaz-devam
2016’nın yine en önemli olaylarından biride 15 Temmuz günü Türkiye’nin maruz kaldığı “kapsamlı terör, darbe ve işgal girişimi” olduğuna dikkat çeken milletvekili Köktaş, “Bu hain darbe girişimi, asker kılığındaki teröristlerin kendi halkını katleden, halkına acımayan, sivil insanları katleden bir saldırıydı. Bu aynı zamanda da bir işgal girişimiydi, çünkü kendi ülkesine karşı en ufak bir sadakat duygusuna sahip olan insanların yapamayacağı bir olaydı. Ülkemizin yabancı müdahalelere sonuna kadar kapılarını açan bir ihanet girişimiydi. Allah muhafaza 15 temmuz hain darbe girişimi gerçekleşmiş olsaydı, şu anda kimsenin hayal bile edecemeyeceği kötü olaylar ülkemizde cereyan ederdi. 
Çok şükür Türk halkının hain fetöcülere gösterdiği mücadele demokrasiyi ne kadar fazla hak etmiş olduğunu göstermiş oldu. 
Türkiye halkından daha fazla demokrasiyi, kendi kendini yönetmeyi, kendi iradesine sahip çıkmayı, bu kadar hak etmeyi gösterebilmiş belki de başka bir halk daha yoktur. Bir halk var, meşru bir hükümetini, demokrasisini, istikrarını ve 
istikbalini korumak uğruna, tankların karşısına, silahların karşısına çıkarak ortaya koymuş olduğu bu direniş belki de dünya siyaset tarihinde yerini almıştır. Bir kez daha bu uğurda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet gazilerimize 
de şükranlarımızı sunuyorum. ” diyerek sözlerine son verdi.
milletvekili-koktas-projeler-2017de-de-tam-gaz-devam
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.