Milletvekili Yaşar: Otopark Sorununu, Küçük Belediyelerin Çözme Şansı Yok

Milletvekili Yaşar: Otopark Sorununu, Küçük Belediyelerin Çözme Şansı Yok
26.12.2020
A+
A-

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, haziran ayı itibari ile trafikteki araç sayısının 23 milyon 519 bin 132’ye ulaştığını belirterek, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın kentsel dönüşüm çalışmaları içerisinde, şehirlerde yaşanan otopark sorunu için de çözüm oluşturmasını önerdi.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmasında, şehirlerde yaşanan otopark sorununa vurgu yaparak, otopark sorununun sadece büyük şehirlerde değil bütün şehirlerde var olduğunun altını çizdi. Yaşar, “Maalesef, bugün caddelerde bir de terör havası var. Yani “değnekçiler” olarak tabir ettiğiniz, her köşe başında, yanaşmaya bile korktuğunuz, zaman zaman arabanızı park etmekten bile imtina ettiğiniz bir otoparkçı terörü bu ülkenin bir gerçeği. Dolayısıyla bu problemlerin üzerine ciddi oranda gitmeniz lazım” ifadelerini kullandı.

Otopark Sorununu, Küçük Belediyelerin Çözme Şansı Yok

İlçe belediyelerinin otoparklardan elde etmiş oldukları gelirleri daha önce büyükşehir belediyelerine aktarmalarına rağmen, en büyük problemlerden biri olan otopark sorununun çözüme ulaşmadığını dile getiren İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın bu konu üzerinde yatırım yapmasının uygun olacağını belirterek şu şekilde konuştu:

“Haziran ayı itibarıyla, yaklaşık 23 milyon 519 bin 132 tane araç trafikte dolaşıyor. Gerekli bölgesel otoparkları veya diğer otoparkları da yapmadığınız zaman araç sayısı artıyor, otopark sayıları sabit. Bu otopark sorununu, küçük belediyelerin, ilçe belediyelerinin mevcut imkânlarıyla çözme şansı yok. Ben şu ana kadar da duymadım, işitmedim, görmedim; yapabilecekleri konusunda da hiçbir ümidim yok.  Dolayısıyla, şu kentsel dönüşümler de gündemdeyken, Çevre ve Şehirlik Bakanlığının bu konuya bir el atıp hiç olmazsa bu kentsel dönüşüm içerisinde yeterli otopark alanları oluşturulabilirse bence en büyük katkı buradan gelir.

AVM’ler Tercih Ediliyor, Esnaf Geliri Düşüyor

Ulaşımda raylı sistemler gelişti, şehir merkezlerindeki araç sayısını azaltmak için raylı sistem istasyonları yakınlarına otopark yapılması önemli bir çözüm olabilir. Çünkü artık otopark sorunu sadece büyük şehirlerin değil, bütün şehirlerin sorunu. Bu sayede şehir merkezinde araç trafiği azalır.

Maalesef, hepiniz görüyorsunuz bugün caddelerde bir de terör havası var. Yani ‘değnekçiler’ olarak tabir ettiğiniz, her köşe başında, yanaşmaya bile korktuğunuz, zaman zaman arabanızı park etmekten bile imtina ettiğiniz bir otoparkçı terörü de bu ülkenin bir gerçeği. Dolayısıyla bu problemlerin üzerine ciddi oranda gitmeniz lazım.

 Yine aynı şekilde, bu otoparklarda daha çok alışveriş merkezlerinin otoparkları tercih ediliyor. Bu otopark sorunu çözülemediği için şehir merkezlerindeki esnafımızın her geçen gün gelirleri azalıyor, insanlar daha çok alışveriş merkezlerini tercih ediyor.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber