Mide botoksu zayıflatıyor

Mide botoksu zayıflatıyor
06.11.2018
A+
A-

Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, mide botoksu ile obezite ve inatçı kilolar ile mücadelede ameliyatsız çözüm sunduklarını belirterek, 20 dakikalık işlem ile kişinin aynı gün normal hayatına dönebildiğini söyledi.

Mide botoksu son dönemlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin sıkça kullandıkları yöntemler arasında yer alıyor. Mide botoksu ile zayıflayanlar öncesinde bazı kontrollerden geçiyor.Böylelikle mide botoksu ile zayıflamak isteyenlerin herhangi bir sağlık probleminin yaşanmasına karşı önlem alınıyor.

MİDE BOTOKSU NEDİR

Mide Botoksu nedir diye cevap veren Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, ‘’ Mideye Endoskopik yöntemle yiyeceklerin taşınmasında rol oynayan mide kaslarının kasılması sınırlandırılır ve mide boşalma süresi gecikir. Böylelikle hastada iştah kaybı oluşur. Mide botoksu işlemi yapılmadan önce midenin değerlendirilmesi gerekmektedir. Mide kaslarına enjekte edilen ve kasların kasılma sürelerini yavaşlatarak yiyeceklerin daha uzun sürede sindirilmelerine yardımcı olan bu işlem, istenilen kiloya ulaşmak için uygulanan yöntemler arasındadır.

Diyet konusunda sorun yaşayan, Sağlık problemleri bulunup, kilo verme hususunda her seferinde başarısız olanlar, ameliyat olmak istemeyen veya obezite ameliyatına uygun olmayan hastalar ve 25-38 vücut indeksi olan hastalar için geliştirilen bu yöntem ile yaklaşık 20 dakikada uygulanır. ‘’dedi.

AYNI GÜN NORMAL HAYATA DÖNEBİLİR

Hasta genel anestezi uygulamadan aynı gün normal hayatına dönebilir. Bu teknik diyete olan uyumu da ciddi şekilde arttırmaktadır.

Fakat unutulmamalıdır ki diğer tekniklerde olduğu gibi bu teknikte de bedenin uyumu çok önemli. Sağlıklı ve doğru beslenme, hareketli bir hayat ve spor bu uygulamadan sonra hastaların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Detaylı bilgi için mutlaka hastanemize müracat edilmesini rica ediyoruz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber