Mide Botoksu ile fazla kilolara veda edin

Mide Botoksu ile fazla kilolara veda edin

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, zayıflama yöntemleri arasında öne çıkmaya başlayan mide botoksu hakkında bilgiler verdi.

Son dönemde zayıflama yöntemleri arasında öne çıkmaya başlayan mide botoksu vatandaşların ilgisini çekiyor. Norveçli bilim insanlarının çeşitli denemeler sonucunda kilo vermede olumlu etkilerine dair onay verdikleri mide botoksu artık Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde de başarılı bir şekilde uygulanmaya başlandı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, zayıflama yöntemleri arasında öne çıkan mide botoksu hakkında önemli bilgiler vererek, uygulamanın etkilerini anlattı.

A’DAN Z’YE MİDE BOTOKSU

Mide Botoksu Nedir ve Nasıl Yapılır? Obezite Tedavisinde Yeri Var mıdır? gibi sorularla artık sıkça rastladıklarını belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sedat Ocak, “Artık teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar dünyanın dört bir yanında yapılan sağlık uygulamalarını ilimizde de bulabiliyor. Dünya daki sağlık uygulamalarını yakından takip eden hastanemizde bizlerde ve tanı tedavi yöntemlerini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz.

Mide botoksu dediğimizde öncelikle obezite yani aşırı kiloluluk, hastalık ölçüsüne varan şişmanlık konusunda bilgi sahibi olmamız gerekiyor.

OBEZİTE İLE MÜCADELE

Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasında yer almaktadır. Obezite genel olarak bedenin yağ kütlesinin yağsız kütleye oranının aşırı artması sonucu boy uzunluğuna göre vücut ağırlığının arzu edilen düzeyin üstüne çıkmasıdır.

Bu da bir sağlık sağlık sorununun ortaya çıkmasına neden olmaktadır. İnsanlar obezite ile mücadelede bir çok tedavi yöntemine başvurmaktadır. Bunlardan biride mide botoksudur.

Genelde vücuttaki kırışıklıkları gidermek veya daha genç bir görünüme sahip olmak için kullanılan botoks yöntemi, obezite tedavisinde de kullanılmaya başlanmıştır.

6 AYDA 15 KİLO VERİLEBİLİR

Mide botoksu ile fazla kilolardan kurtulmanın mümkün olduğunu şu şekilde anlatabiliriz. Mideye endoskopik olarak mide duvarına yapılan botoks enjeksiyonları ile kişi 5-6 ayda yaklaşık 15-20 kilo verebilir. Bunun sebebi botoksun mide boşalmasını geciktirmesi ve erken doymaya neden olmasıdır. Yapılan çalışmalarda mide botoksu yapılan hastalarda bu hormonun salgılanmasının azaldığı gösterilmiştir.

Bu işlem yaklaşık 10 ile 15 dakika arası zamanda yapılmaktadır. Bu işlemi yapılacak kişinin bu uygulamaya uygun olup olmadığı öncelikle yapılan tetkiklerinden sonra anlaşılmaktadır. Bu yüzden öncelikle kişi uzman bir doktor gözetiminde bu uygulamaya uygun olup olmadığına bakılmaktadır. ” diyerek sözlerine son verdi. (Detaylı bilgi ve randevu için 0530 761 35 73 numaralı telefondan ulaşabilirsiniz.)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.