MHP’li Cemalletin Kola Samsun Şehir Merkezi’ndeki benzinlikler ne olacak?

MHP’li Cemalletin Kola Samsun Şehir Merkezi’ndeki benzinlikler ne olacak?
21.07.2019
A+
A-

Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, eski Gazi Belediyesi, şimdiki İlkadım Belediyesi ek hizmet binası yerleşkesinin akaryakıt istasyonu olarak satışına dair açıklama yaparken Samsunluların ve İlkadım ilçe halkının can güvenli tehlikedir dedi.

Cemalettin bey hayatı boyunca böyle uzun ve teferruatlı bir açıklama yapmış mıdır ?

Cemalletin bey İlkadım Belediyesi ek hizmet binası yerleşkesinin akaryakıt istasyonu olarak satışına karşı çıkarken Samsun şehir merkezi’ndeki benzinlikleri neden göz ardı etmiştir?

Samsunluların ve İlkadımlıların can güvenliğini şehir merkezin’ndeki benzinlikler tehtit etmiyormu?

Mhp’li Cemalletin Kola’nın İşte O açıklaması;

Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım Belediye Meclis Üyesi Cemalettin Kola, Samsun Büyükşehir Belediyesi İmar Komisyonunun Temmuz ayı toplantısında gündeme gelen eski Gazi Belediyesi, şimdiki İlkadım Belediyesi ek hizmet binası yerleşkesinin akaryakıt istasyonu olarak satışına dair açıklamalarda bulundu.

Cemalettin Kola konuya ilişkin yaptığı açıklamada “İlkadım Belediyesi’nin ek hizmet binası yerleşkesinin satışına ilişkin kararın olduğunu komisyon toplantısında başkan Necattin Demirtaş dile getirmiştir. Buradaki konu İlkadım Belediyesinin 31 Mart 2019 itibariyle açıklanan 264 milyon TL borcun ödemesine yönelik olarak mevcut ticari alanın satış bedelini iki katına yakın bir bedel ile satışa çıkarmak amaçlı olarak alana akaryakıt istasyonu yapılması için plan değişikliğidir. Bu konuda komisyon toplantısında yaptığımız açıklama şahsımın değil temsil ettiğim seçmen iradesinin, ilçe ve il teşkilatı bağlamında Milliyetçi Hareket Partisinin konu hakkındaki duruşunu, iradesini ve kararını içermektedir.” dedi.

Alana akaryakıt istasyonu amaçlı plan değişikli yapmanın Samsun şehri var olduğu ve dünya döndüğü sürece şehirde yaşayan insanlara açık tehdit oluşturacağını, alana yakın iki okul, bir cami, kamu hizmet binaları ve huzur sitesi yerleşkesinin olduğunu belirten Cemalettin Kola, alanın trafik açısından da sorunlu bir yerde olduğunu dile getirdi. Cemalettin Kola açıklamasının devamında “Geçtiğimiz yıllarda Canik İlçemizde yaşanan felakette yanlış ve plansız ruhsatlandırmalardan dolayı can kayıpları yaşandı. Plansız şehirleşme ve ruhsatlandırmalar şehir yaşamındaki ana unsur olan insanları doğrudan etkilemektedir. Yaşam alanları içerisindeki bu tür telafisi mümkün olmayan gelişim ve mastır planlarda yer almayan bu tür yapı, izin ve ruhsatlandırmalar insanların can ve mal güvenliğini tehlikeye soktuğu gibi bize emanet olan ve gelecek nesillere bırakacağımız kötü uygulamalar olarak da bizleri bağlamaktadır. Duruşumuz alanın satışına hatta alana katma değer katarak satışına karşı olmak değil, bizlere oy veren, şehrin yönetimi için bizleri temsilci seçen seçmenlerimize ve hemşehrilerimize karşı sorumluluğu ile hareket etmektir. Alana katma değer oluşturmak ve devamında kamunun olan bu alanın satışı kanun çerçevesinde sorunu olmayan bir durumdur. Böylesi değerli bir alan sadece akaryakıt istasyonu gibi sorunlu bir ruhsatlandırma ile katma değer kazanamayacağı gibi, hastane alanı, okul alanı, iş merkezi konut alanı vb. alanlar olarak da satılmasında hiçbir sakınca yoktur.” dedi.

Alan üzerindeki mevcut ek hizmet binasının İlkadım Belediyesinin yeni yerleşkesine taşınması sonrasında boşaltıldığını söyleyen Kola, “Bu alan ile ilgili olarak katma değer katacak çalışmalar bir an önce tamamlanmalı. Belediye hizmetlerinin aksamaması açısından kaynak yaratmak amaçlı düşünülen bu satışın uzaması mevcut alanın ve yapıların zaman içinde atıl kalmasına ve şehir yaşamı için tehditler oluşturmaya başlayacaktır.” dedi.

Satışı düşünülen alanın kamunun olduğunu hatırlatan Kola “Bu alan kamunun yani halkın malıdır. Kamunun olan bu alanın satışı sonrasındaki elde edilecek gelirin bu bilinçle harcanması gerekmektedir. Alan ile ilgili çalışmalar bugün başlasa satışı gerçekleşmesi en az 2 ay sürecektir. Beklenmedik gecikmeler de hesap edildiğinde 4-5 aylık bir süreç için belediye alan alternatiflerini çalışmalı ve komisyona getirmelidir. Ama bu asla akaryakıt tesisi ile ilgili bir talep olmamalıdır. Bu konudaki duruş komisyonda da net olarak diğer komisyon üyeleri tarafından dile getirildiği gibi tarafımızdan da almış olduğumuz karar sonrasında komisyonda dile getirilmiştir.” dedi.

“Kamunun, dolaysıyla halkın yararına olan her konuda irademizi ortaya koyarız” diyen Cemalettin Kola “Gelecek nesillere sorun olacak bir kararın altına imza atmamız mümkün değildir. Hele ki bu tür geçici ve farklı şekillerde telafisi olabilecek konularda sanki tek çözümmüş gibi önümüze getirilen böylesi hassas bir konuda müspet bir sonuç beklenmesi yanlıştır.” dedi.

Cemalettin Kola bu planlama değişikliği üzerinden algı oluşturma çabaları olduğunu söyleyerek “Devam eden süreçte İlkadım Belediyesinin yaptığı veya yapacağı diğer hizmeti, yatırım ve planlamaları bu plan değişikli ve sonrasındaki elde edilecek kazanca bağlamak ve oluşacak olası aksamaları ise popülist siyaset yaklaşımlarıyla algı yaratma çabasıdır ve yanlıştır.” dedi.

“İlkadım Belediyesinin maddi sorunları olduğunu biliyoruz” diyen Cemalettin Kola “Belediyenin öncelikli olarak alacaklarının tahsil edilmesi, bahsi geçen alanın akaryakıt istasyonu dışında katma değer katacak bir planlama yapılacak satılması, İlkadım hizmet binasının en hızlı şekilde satılması ve kaynak yaratacak diğer planlama ve çalışmaların bir an önce tamamlanmasının yanı sıra tasarruf tedbirlerinin bir an önce yerine getirilmesi gerekiyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber