MHP’li Başkan, 75 yaşındaki Şehit Babasına saldırdı!

MHP’li Başkan, 75 yaşındaki Şehit Babasına saldırdı!
26.09.2018
A+
A-

MHP İlçe Başkanı Atakul’un kendisini el kol hareketi yaptığını belirterek, kim olduğunu karanlıkta anlamadım diyerek saldırdığını, özür dilemek istediğini söyledi.

1992 yılında Mardin-Midyat mevkiinde bölücü terör örgütü mensuplarıyla girişilen silahlı çatışma sonucunda şehit olan Hamza Atakul’un (1972-1992) babası, Muğla’nın Dalaman ilçesinden Bahri Atakul, 24 Eylül Pazartesi günü saat 00.00 sıralarında Dalaman Belediye Hizmet Binası karşısındaki kavşakta Atatürk Caddesindeki bisiklet yolunda ilerlerken MHP Dalaman İlçe Başkanı Hasan Şimşek’in saldırısına uğradı.

24 Eylül Pazartesi günü saat 00.00 sıralarında yaşanan ve güvenlik kameralarına yansıyan olayda, engellilere ait otoparkına aracını park eden MHP Dalaman İlçe Başkanı Hasan Şimşek, Büyükşehir Belediyesince yapılan Bankamatiklerin arkasına geçti. MHP İlçe Başkanı Şimşek daha sonra bisiklet yolundan gelen 75 yaşındaki Bahri Atakul’a saldırdı. MHP İlçe Başkanı’nın yumruğu ile Şehit babası Bahri Atakul yola savruldu yere düştü. Bununla yetinmeyen MHP İlçe Başkanı ardından da Bahri Atakul’a yumrukladı ve hakaretler yağdırdı ardından da yaşlı adamı orada bırakıp aracına binerek uzaklaştı.

Olayın ardından hastaneye kaldırılan Bahri Atakul Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınırken, şehit babasının olayda sağ kolunda ve yüzünde darbeye bağlı ezilme ve kızarıkların oluştuğu, ayrıca gözlüğü ile protez dişinin kırıldığı öğrenildi.

75 yaşındaki Şehit Babası polise verdiği ifadesinde ”Birden üzerime birisi yumrukla saldırdı, yere düştüm. Daha sonra tekrar yumrukladı, sonra bana hakaretler etti, ben can havliyle yanıma gelen arkadaşın yardımı ile ayağa kalmaya çalışırken şahsın Hasan Şimşek olduğunu gördüm, daha sonra aracına binerek uzaklaştı” dedi. “Benim bu şahısla hiçbir husumetim olmamıştır” diyen Atakul, “Davacıyım ve maddi manevi sonuna kadar bunun peşindeyim. Ben bu ülkeye bir oğul şehit verdim, bana yapılan bu darp ve muamele insanlık dışı ve kendisini milliyetçi olarak ifade eden kişilere yakışmayan, aşağılık bir harekettir. Ayrıca yaşıma hürmeten affedilmeyecek bir davranıştır, yüce Türk adaleti gereğini yapacaktır” dedi.

Olayla ilgili o anda oradan geçen bazı vatandaşların da şahitlik yaptığı, olay yerinden kaçan MHP İlçe Başkanına “Plakanı aldım, kaçma” şeklinde uyandıkları da belirtiliyor.

MHP İLÇE BAŞKANI; KARANLIKTA KİM OLDUĞUNU ANLAYAMADIM
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Dalaman MHP İlçe Başkanı Hasan Şimşek ise, “Atatürk caddesi 5.sokakta bir kişi aniden önüme çıktı, az kalsın kaza oluyordu, kendisine sitem edince el kol hareketleri yaptı. Karanlıkta kim olduğunu anlayamadım. Daha sonra Belediyenin önünden geçerken önüne çıktım ve sözlü atışmaya girince ben de vurdum. Pişmanım, kendisi ile bir husumetim önceden yoktur. Kendisine özür dilemek için şahıslar gönderdim, böyle bir şey yaşamak istemezdim, ancak darp ve kavganın şiddeti bahsedildiği kadar değildir. Bizler milliyetçi insanlarız, böyle bir şehit babası ile bu şekilde bir olayımız olduğundan dolayı pişmanlık duyuyorum. Kendileri ile davadan vazgeçmeleri ve özrümün kabulü için görüşmeye hazırım. Bir anlık gaflet oldu, üzgünüm” dedi.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

(habererk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber