MHP’den Erdoğan’ı kızdıracak sözler

MHP’den Erdoğan’ı kızdıracak sözler
21.11.2021
A+
A-

Cumhur İttifakı çatlamaya başladı. MHP’den ‘muhalefetiz’ savunması için bu kez “tek kişilik hükümete ortak olunamaz” diyerek Erdoğan’ı kızdıracak açıklama geldi.

Cumhur İttifakı çatlamaya başladı. Son günlerde MHP’li isimler AKP’yi ve Erdoğan’ı hedef alırken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’de iki hafta önceki grup toplantısında yaptığı “muhalefetiz” sözleri ile yeni bir tartışma başlatmıştı. Bahçeli, yaşanan tartışmalar ile ilgili olarak bu hafta yaptığı açıklamasında “Günahıyla sevabıyla AKP iktidarının yaptıklarına ortağız” açıklamasında bulunmuştu.

MHP’DEN ERDOĞAN’I KIZDIRACAK SÖZLER

MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin açıklamasına rağmen kurmayları partileri Cumhur İttifakı’nın parçası olsa da “iktidar ortağı değiliz” açıklamalarını sürdürüyor.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin hâlâ anlaşılamadığına dikkat çeken yetkililer hukuken kabinenin olmadığı bakanların “siyasi teknisyen” olarak görev yaptığı sistem için, “Cumhurbaşkanlığı sistemi tek kişilik bir yönetim sistemidir. Burada hükümet ortaklığı diye bir şey yok. Yüzde 50+1 ile seçilmiş tek kişilik hükümetin neresine ortak olacağız” değerlendirmesinde bulunuyor. MHP’li yetkililerin bu açıklamaları ile ilgili Erdoğan ve AKP’den henüz bir açıklama geldi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.