MHP Vezirköprü teşkilatında neler oluyor

MHP Vezirköprü teşkilatında neler oluyor

MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay yerel basında gündeme gelen iddialar hakkında açıklamada bulundu; İlçe Başkanlığına zarar vermek adına şahsım hedef alınarak asılsız bir haber yapıldığını söyleyen MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay kamuoyuna basın açıklamasında bulundu.

MHP Vezirköprü İlçe Başkanı Dursun Gülünay yaptığı açıklamada, “Değerli hemşerilerim ve kıymetli ülküdaşlarım. Dün itibariyle Samsun yerel basınında sık sık camiamız aleyhine yayın yapan bazı internet gazetelerinde partimize, genel başkanımıza, ilçe başkanlığımıza zarar vermek adına şahsım hedef alınarak asılsız bir haber yapılmıştır.

Bilindiği üzere İl Yönetimimizin tavsiyesi ve Genel Merkezimizin kararı ile daha önce İlçe başkanlığı görevinde bulunan Ahmet Özata görevden alınmış ve İl Yönetimimizin tavsiyesi ve Genel Merkezin kararı ile İlçe Başkanlığı görevini üstlendiğim kamuoyunun malumudur.

MHP İlçe Yönetimi olarak Ahmet Özata’nın görevden alındıktan sonra Parti Karar Defterinin ve Mührünün ilçe teşkilat merkezinde bulunmadığı, kayıp olduğu tespit edilmiştir. Parti Tüzüğü ve Siyasi partiler Kanunu gereği, görevi devredenlerin himayesinde bulundurdukları eşyaları teslim etmekle yükümlü olmasına rağmen teslim edilmediği belirlenmiştir.

Bunun üzerine ilçe yönetimimiz tarafından daha önce ki tarihlerde yeni karar defteri ve mühür alarak yönetim kararı ile de eski karar defterinin kayıp olduğuna dair karar alınmış ve yeni karar defteri onaylatılmıştır. Kaybolan karar defterinde daha önce şahsım ve birkaç yönetici arkadaşın istifası ile ilgili alınmış karar üzerinde tahrifat ve çıplak gözle bile ilk bakışta anlaşılabilecek bir şekilde eklemeler yapılarak 24.09.2018 tarihinde asılsız bir haber olarak yayınlanmıştır. Bu haberde şahsım üzerimden partimiz, il başkanlığımız ve tüm ülkücü camia rencide edilmek suretiyle beyanda bulunulmuştur.

Daha önce ilçe başkan yardımcılığı ve ilçe yönetim kurulu üyeliğimden istifa ettiğim doğrudur. Ancak, istifa gerekçem bu asılsız haberde iddia edildiği gibi Türk Dünyasının Bilge Lideri Muhterem Genel Başkanımız Sayın Dr Devlet Bahçeli’ye hakaret etmek veya eleştirmek asla değildir. O tarihte istifa etme nedenim ve gerekçem genel merkezimiz tarafından görevden alınan eski ilçe başkanı Ahmet Özata ile yaşadığımız yönetimsel ve kişisel sorunlardır. O tarihte istifa etme gerekçem ile ilgili Vezirköprü basınına Partimizin zarar görmemesi adına ayrıntılara girmeden çok kısa bir açıklama yaparak gördüğüm lüzum üzerine görevimden istifa ettiğimi ancak partimden istifa etmediğimi açıklamış olmam da bugün ortaya atılan iddianın asılsız bir iftira olduğunun apaçık kanıtıdır.

Önemle belirtmek isterim ki bu tür sahtekarlıklarla ve iftiralarla şahsım ya da ülküdaşlarım hedef alınarak partime ve inandığımız bu kutlu davaya zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğim. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli beyin ve Genel Merkezimizin taktdir ettiği sürece vazifemin başında kalarak bu kutlu davaya hizmet etmek için mücadele edeceğim.

Herkesin bilmesini isterim ki partimize zarar vermek adına yapılan bu ve benzeri her hamleler, yöneticilerim ve bu davaya gönül veren bu davayı namus bilen ülküdaşlarımla kararlığımızı ve çalışma azmimizi daha da arttıracaktır.

Gerek haberin doğruluğunu araştırmadan partimiz ve şahsımı hedef alan asılsız haberi yayınlayan internet gazeteleri gerekse görevden alındıktan sonra karar defterini teslim etmeyen eski ilçe başkanı Ahmet Özata ve karar defterinin tahrifat yaparak eklemeler yapanlar hakıında savcılığa suç duyurusunda bulunarak gerekli yasal işlemler başlatılacaktır. Bu konunun takibi ise yine şahsım ve partimiz tarafından kararlılıkla yapılacaktır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.