‘Mert Plajı’ amatör balıkçı barınağı olacak

‘Mert Plajı’ amatör balıkçı barınağı olacak
30.05.2022
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi, sayıları artan amatör balıkçı teknelerine ilave barınak yapma kararı aldı. Jeolojik araştırmalardan olumlu sonuç alınması halinde, kıyıya sürüklenen yük gemilerinin sığınağı haline gelen Mert plajı alanı amatör balıkçı barınağına dönüştürülecek.  Başkan Mustafa Demir, “Süreci Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımız yürütüyor. Resmi yazımızı DLH’ ya gönderdik. Onlar da bizden suyun debisine yönelik bir takım alt yapı çalışmaları ve jeolojik araştırmalar yapmamızı, deniz dibi haritaları çıkarmamızı talep ettiler” dedi. Yapılacak bilimsel çalışmalardan sonra uygunluk raporuna göre çalışmalara başlanacak.

Amatör balıkçılığın yaygınlaştığı Samsun’da, küçük balıkçı tekneleri için yaşanan barınak sorununa Büyükşehir Belediyesi çözüm üretiyor. Mevcut barınaklardaki doluluk oranı yüzde 100’ü aşarken, amatör balıkçı tekneleri için yeni bir yer arayışına gidildi.

BÜYÜKŞEHİR ÇALIŞMA BAŞLATTI

İlkadım ve Canik ilçelerinde profesyonel balıkçılık yapanların kullandığı barınakların yükünü hafifleterek, deniz trafiğini rahatlatmak amacıyla Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Başkan Mustafa Demir’in talimatıyla merkez ilçelerden Canik ile Atakum sahilleri boyunca yapılan teknik kıyı incelemesi neticesinde amatör balıkçı tekneleri için mendireği bulunan 20 bin metrekare büyüklüğündeki Mert Plajı alanı seçildi. Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) 9. Bölge Müdürlüğü ile iletişime geçilerek, resmi müracaat yazısı gönderildi. 

AMATÖR BALIKÇI TEKNESİ ARTIYOR

Amatör balıkçı teknelerinin barınak sorununu çözmeye çalıştıklarını dile getiren Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, ilave barınak yapmak için harekete geçtiklerini söyledi. Başkan Demir, “Samsun, Karadeniz’in en uzun sahiline sahip deniz şehridir. Amatör balıkçılık da hızla gelişmekte, tekne sayısı artmaktadır. Bunlar için yer lazım. Mevcut barınaklarımızı inceledik. Batı Park Balıkçı Barınağı’nda yer kalmadı. Doğu Park Balıkçı Barınağı ise profesyonel balıkçılara hizmet veriyor. İlave barınak büyük elzem haline geldi. İnşallah bu sorunu da en kısa sürede ortadan kaldıracağız” diye konuştu. 

GELECEK RAPORLAR DOĞRULTUSUNDA KARAR VERİLECEK
Barınak için Mert Plajı alanını belirlediklerini söyleyen Başkan Mustafa Demir, “Yapısından dolayı Karadeniz, zor bir deniz. Bu alanlar da teknik incelemeler neticesinde seçiliyor. Dolayısıyla en uygun alan olarak Mert Plajı görülüyor. Süreci Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığımız yürütüyor. Resmi yazımızı DLH’ya gönderdik. Onlar da bizden suyun debisine yönelik bir takım alt yapı çalışmaları ve jeolojik araştırmalar yapmamızı, deniz dibi haritaları çıkarmamızı talep ettiler. İlgili firmalardan teklifler alıp, açık ihale yöntemiyle bu teknik çalışmaları yaptıracağız. Elde edeceğimiz verileri ve haritaları, tekrar bölge müdürlüğüne göndereceğiz. Daha sonra bunlar değerlendirilecek ve barınak için uygundur veya değildir yönünde bize rapor sunacaklar. Eğer uygun görülürse Mert Plajı’nı başka bir yere taşıyarak, bu alanı amatör balıkçı barınağına dönüştüreceğiz. Bizden 120 teknelik yer talep edilmişti. Lakin başarabilirsek orada 350 tekne bağlanabilecek. Uygun çıkmaz ise başka bir çözüm bulmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber