Meme kanserine dikkat!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde ‘Meme Kanseri Farkındalık Haftası’ çerçevesinde bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri ‘Meme Kanseri’ hakkında bilgilendiriyor. Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nden meme Kanseri’nde erken teşhis uyarısı!

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri’nde ‘Meme Kanseri Farkındalık Haftası’ çerçevesinde bilgilendirici broşürler dağıtıldı.

Kadınlarda görülen kanser tipleri arasında birinci sırada yer alan Meme Kanseri’nin toplumda farkındalık oluşması açısından önemli çalışmalara imza atılıyor.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Çiftlik ve Meydan Şubeleri’nde de  ‘Meme Kanseri Farkındalık Haftası’ anlamlı bir çalışma ile kutlandı.

Meme Kanseri nedir, nasıl teşhis edilir ve tedavi yöntemleri gibi çeşitli bilgilerin bulunduğu broşürler görevliler tarafından Çiftlik ve Meydan Şubeleri’nde vatandaşlara dağıtıldı.

Detaylı bilgi almak isteyenlere ise ilgili bölümlere yönlendiren görevliler vatandaşlara yardımcı oldu.

 KENDİ KENDİNE MUAYENE

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından dağıtılan broşürlerde; Kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanseri her yıl dünyada milyonlarca kişinin hayatını kaybetmesine neden olduğunu,  erken teşhisinin tedavi sürecinde çok önemli rol oynadığını, bayanların kendi kendine meme muayenesine 20 yaşından sonra başlaması gerektiği ifade ediliyor.

Meme veya koltuk altında kitle ele gelmesi, memenin boyutunda veya şeklinde değişiklik olması, meme başından akıntı gelmesi, memenin veya meme başının derisinde renk değişikliği olması ya da özellik değiştirmesi gibi durumlarda kanser olmasa da gerçek nedenin bir doktor tarafından bulunmasının şart olduğu sözleri yer alıyor.

 

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.