Meme kanserinde erken tanı ve tedavi önemli

Meme kanserinde erken tanı ve tedavi önemli
30.08.2019
A+
A-

Meme kanserinin, dünyada her yıl 1 milyon 700 binden fazla kadını etkilediğini belirten Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, tüm kanser türlerinde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis ve tedavi hayati önem taşıdığını söyledi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, ülkemizde her 8 kadından birinin hayatının bir döneminde meme kanserine yakalandığını ifade ederek, dünyada en çok ölüme sebep olan hastalıklar içerisinde ilk sıralarda yer alan meme kanserinin zorlu bir tedavi süreci gerektiren bir hastalık olduğunu söyledi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Özlem Karaca Ocak, ” Meme kanseri, kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Nadir olarak erkeklerde de görülebilen meme kanseri, erkeklerde kadınlara oranla çok daha fazla risk arz eder. Memede ağrısız, zamanla büyüyen bir yumrunun ele gelmesi ve kişi tarafından belirgin bir şekilde hissedilmesi hastalığın en önemli bulgulardandır.

Ayrıca, Meme başını sıkmadan kendiliğinden akıntı olması, Meme başının içeri çekilmesi ve simetri bozulması, Meme üzerinde uzun süre geçmeyen kızarıklık, yara, ülserasyon, meme cildinin portakal kabuğuna benzer bir görünüm alması da hastalığın en belirgin belirtileridir.
Meme kanserinde, tedavinin başarı şansı ile bu hastalıktan tamamen kurtulmanın en önemli faktörü erken tanıdır. Meme de oluşan kitle henüz daha bir kaç milimetre çapında iken mamografide görülebilir ve tedaviye başlanabilir ve tedavi sonuçları çok başarılı olabilir. Düzenli meme takibi yaptıran kişiler bu nedenle çok daha şanslıdır.

Düzenli mamografi, ultrason ve doktor muayenesi yaptırmanın yanı sıra her kadının kendi memesi hakkında bilgi sahibi olması da çok önemlidir.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber