Marketlerde bu ürünleri satamayacaklar!

Marketlerde bu ürünleri satamayacaklar!
07.10.2021
A+
A-

Özellikle gıdada yaşanan fahiş fiyatların önüne geçmek adına çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda dev market zincirlerine yeni yasaklar geliyor. Düzenlemede, bundan sonra açılacak olan marketlerin otoyol kenarlarında olması ve bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye ürünlerinin satışının yasaklanması da yer alıyor.

ZİNCİR MARKETLER OTOYOL KENARLARINDA AÇILACAK
Zincir marketlerin tıpkı ABD’de olduğu gibi otoyol kenarlarında kurulması düşünülüyor. AK Parti kaynakları, şu anda mahalle aralarında bulunan mevcut marketlerin durumlarının korunacağını ifade ediyor. E-ticaret ile uğraşanlara bazı alanlarda vergi muafiyeti getirilmesi de planlanıyor.

KOZMETİK VE KIRTASİYE ÜRÜNLERİ SATAMAYACAKLAR
Sabah’ın haberine göre bir yandan tarım kooperatiflerinin market sayısı artırılırken diğer yandan perakende düzenlemesi ile vatandaşın ucuz ürüne ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. Düzenlemede, bin 500 metrekareden küçük alanda hizmet veren zincir marketlerde kozmetik ve kırtasiye gibi ürünlerinin satışının yasaklanması tartışılıyor.

(Haberler)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber